Tigeroak er befolka av elektronikeren, produsenten og gitaristen Laurits Steen Møberg og vokalisten Anna Prinds. De kommer fra den "lille" byen Kolding og er henholdsvis 20 og 21 år unge. Hadde noen fortalt meg at de kom fra de hippeste musikkmiljøene i Los Angeles og var gode venner og hang sammen med folk som D´Angelo og Erykah Badu, så ville jeg ha trodd det. Så hipt låter det nemlig av debuten til Tigeroak.

Debutskiva til Tigeroak har nylig bitt kåra til ukas skive på Danmark Radios P8 Jazz. Det sier en hel del om mottakelsen duoen har fått. Likevel iler jeg til og advarer alle die hard jazz-fans om at dette er langt fra jazz jazz.

Steen Møberg har en herlig og moden evne til å skape lydlandskap og stemninger som kler den innsmigrende og sensuelle stemma til Prinds. Låtene er nedpå og luftige og sørger for at Prinds får den plassen og den lufta hun fortjener.

Dette er clubmusikk som egner som for tilbakelent lytting, men som jeg også mistenker at de som er frista til utadvendt dansemoro også kan la seg friste av.

Det er mange lag i musikken til Tigeroak - både melodisk og rytmisk. Steen Møberg, som også spiller bass, trommer og mye mer, og gjestene Martine Bak Toldam på tangenter, Peter Marott på trompet, Ditte Warrer Bech på fløyte og Jakob Marker på trommer, sørger for nydelige og forførende stemninger. Det er så avgjort stemma til Anna Prinds med på å forsterke.

Det å levere et så hipt og ikke minst modent visittkort når man er 20 og 21 år unge er intet mindre enn oppsiktsvekkende. Tigeroak har både ei stor nåtid og ei spennende framtid i vente.