Det har seg slik at jeg har latt meg fascinere av Christian Winther gjennom mange år og via mange konstellasjoner. De eksperimentelle trioene Monkey Plot og Ich Bin Nintendo, kollektivet Torg under ledelse av Johan Lindvall og den høyst alternative popduoen Listen to Girl har vært de viktigste meldepostene for gitaristen og vokalisten fra Ålesund. Nå tar han et nytt steg i retning seg sjøl.

Er det mulig for en langelsker av musikk som meg å bli begeistra i løpet av knappe 24 minutter? Det er nemlig så lenge denne spesielle tilstandsrapporten fra Winther varer og svaret er et entydig og tydelig ja.

Med de åtte låtene, som Winther synger i all hovedsak på engelsk - bortsett fra "Urfuglen" på norsk, tar komponisten og tekstforfatteren oss med inn i et høyst personlig popunivers milevis unna A4 varianten. Det gjør så forbanna godt å kjenne på at popmusikk kan være både god, original og utfordrende - det er nemlig "The Clearing".

Winther er en strålende gitarist med et høyst unikt uttrykk, men han har ikke behov for å fortelle verden til enhver tid hvor flink han er. Han gjør det musikken ber han om og fargelegger stemningene på et flott vis.

Når han så har invitert med seg et a-lag fra jazzens verden, som ikke bryr seg nevneverdig om sjangre, med Hans Hulbækmo på trommer og perkusjon, Anja Lauvdal på synther og samples og Magnus Skavhaug Nergaard på basser, så har Winther fått med seg akkurat det reisefølget som løfter stemningene til minneverdige steder.

Dette er ikke popmusikk som kommer til å plage hitlistene på noe vis. Det er derimot popmusikk som kan vise seg å vare og være med å definere hva og hvem Christian Winther både er og kommer til å bli i åra som kommer. Spennende er det og spennende blir det også å følge Winthers utvikling - ei utvikling som kan gå i mange retninger.