Det å uttrykke noe personlig, handler i stor grad om å finne fram til sin egen stemme. Maria Norseth Garli (35) er så avgjort på vei dit - både som låtskriver, gitarist og vokalist. Fra debuten med "Golden" i fjor til "Silver Light" nå - neste skive må vel nødvendigvis handle om bronse på et aller annet vis vel? - er det ei klar utvikling i det Norseth Garli formidler. Hun er stadig på vei med andre ord og flott er det.

Gjennom de fem sangene, som varer i knappe 40 minutter, forteller hun oss historier - slik de som virkelig har noe å melde kan - som gjør at vi skjerper sansene og mottakerapparatet kraftig.

Musikken er mørkere og mer rocka enn ved det første møtet, men fortsatt med masse dynamikk - det er som om Norseth Garli har opplevd ting i livet som ber om akkurat det. Dystert er det likevel ikke, men det hviler uansett et alvor over det hun vil fortelle oss denne gangen.

Norseth Garli har gått på jazzlinja i Trondheim, men som så mange andre vokalister som har gjort det så er det mye mer rock i uttrykket hennes enn jazz, sjøl om det også har vært med å forme henne.

Med Kim Aksnes på synth og trompet og Vegard Lauvdal på trommer, som begge har vært med henne siden de alle tre studerte i Gøteborg, har Norseth Garli skapt et stort og heftig lydbilde som nok en gang fascinerer veldig.

Hun fremstår i stadig større grad som en artist vil noe og som definitivt er i stand til å komme dit. Maria Norseth Garli er både ei god og viktig stemme.