Første gang jeg "møtte" Håkon Skogstad (32) var i forbindelse med debutskiva hans, "Two Hands to Tango" i 2018. Der fortalte han meg umiddelbart at han hadde dette udefinerbare som man enten skjønner intuitivt er der - eller så skjønner man det aldri.

Med et par unntak, der vi fikk møte komponisten Skogstad, så bestod debuten av komposisjoner av noen av de største tangokomponistene i historia. Alt blei tolka på et strålende, følsomt og temperamentsfullt vis av solopianist Skogstad.

Med "Visions of Tango" har Skogstad på alle vis tatt både ett og faktisk mange steg videre. Her har han skrevet en konsert for piano og strykeorkester i fire satser i tillegg til å spille fire Astor Piazzolla-komposisjoner, blant annet "Histoire du Tango", også den i fire satser.

Alt dette har Skogstad arrangert for et av de aller beste strykeorkestrene også langt utenfor Harald og Sonjas grenser, TrondheimSolistene. Når så dette blir toppa med en av våre fremste fiolinister, Atle Sponberg, så skal det ikke så veldig mye fantasi til for å skjønne at dette er et møte for minnebøkene - hvis noen har slikt lenger.

Pianisten Skogstad har kommet noe så voldsomt under huden på tangouttrykket med sin enorme lidenskap, sin langt framskredne teknikk og sin evne til å benytte alle de dynamiske virkemidlene han har til disposisjon. Når så både Sponberg og TrondheimSolistene på alle vis har skjønt hvor Skogstad vil, så har "Visions of Tango" blitt akkurat så herlig, heftig og ja, visjonært, som Skogstad sikkert håpte det skulle bli.