Erik Hillestad og Kirkelig Kulturverksted har vært fødselshjelper for mangt og mye som skulle vise seg å bli svært viktig. "Lullabies From the Axis of Evil" fra 2003 er et godt eksempel på det. Det førte blant annet til flere innspillinger med de iranske søstrene Masha og Marjan Vahdat - både hver for seg og sammen.

For lillesøster Marjan sin del har det ført til utgivelsene "Blue Fields" i 2013 og "Serene Hope" i 2017. Med "Our Garden Is Alone" er trippelen klar og det har blitt et sterkt vitnesbyrd om lengsel og kjærlighet.

På grunn av den islamske revolusjonen i hjemlandet i 1979 har Vahdat søkt asyl i USA. Situasjonen også for kunstnere med sterke og "farlige" stemmer er også vanskelig eller direkte ulevelig i Iran og tekstene, som hun synger på persisk, men som er oversatt til engelsk i tekstheftet, forteller valgfritt om lengsel etter mennesker eller kanskje hjemlandet som vi bare kan ane hvordan oppleves for et menneske som ikke kan møte verken venner, familie, kulturen eller landet sitt.

På grunn av pandemien er musikken, som har mye iransk tradisjonsmusikk i seg og som i stor grad er komponert av Vahdat, spilt inn på tre kontinenter. Vahdat sang først vokalen i USA, før Bugge Wesseltoft, som også har produsert og arrangert, trommeslager og perkusjonist Kenneth Ekornes og bassist Jo Berger Myhre har gjort sin jobb her i Norge. Til slutt har de iranske musikerne Pasha Hanjani (ney-fløyte) og Shervin Mohajer (kamancheh) gjort sine pålegg i Iran.

Bugge Wesseltoft og tekniker Martin Abrahamsen har skrudd det hele sammen på et fortreffelig vis og den sterke og inderlige stemma til Marjan Vahdat bærer det hele på et kraftfullt vis. Nok et viktig og flott vitnesbyrd fra Marjan Vahdat og Kirkelig Kulturverksted.