Ole André Farstad er en 48 år ung og svært så allsidig strengeleiker fra Steinshamn ute ved kysten ikke så langt fra Molde. Han har reist, studert og spilt rundt om i den vide verden de seineste tiåra, men har hatt og har Bergen som base. Med disse to visittkortene forteller han oss litt om hva han har bedrevet og det er både virtuost og spennende.

I rundt 20 år har Farstad stadig vendt tilbake til Spania. Han har åpenbart vært svært fascinert av flamenco-uttrykket og her kommer det et nydelig bevis på det. Sammen med Oscar Lago på flamencogitar og Farstad på elektrisk og akustisk gitar pluss bass og perkusjon fra herrer fra traktene i grenseområdet Frankrike og Spania, samt en hørbar flamencodanser på et spor, blir vi tatt med inn i et univers med originallåter av Farstad og Lago i tillegg til blant annet ei Paco de Lucia-låt.

Det er ingen hemmelighet at ikoner som de Lucia og Chick Corea har vært lytta en hel del til og bedre inspirasjon til å utforske et slikt flamencojazz-univers finnes vel knapt. Tøft, temperamentsfullt og inderlig.

Farstad er tydeligvis opptatt av verdensmusikk fra andre himmelstrøk også. Med sin store interesse for strengeinstrumenter fra nesten hvor som helst og møtet med den iranske, men også Bergenbosatte vokalisten Medi Farmani, har de skapt bandet Meelodi med blant andre Snorre Bjerck, Anders Bitustøyl, Jan Kåre Hystad og Jonas Hamre. Har jeg skjønt det rett så har sjølvaste Per Jørgensen kommet til etter hvert også, men han er ikke med på denne innspillinga.

Farstad og Farmani har skrevet all musikken sammen, mens tekstene er henta fra kjente iranske poeter og fra Rumi-universet. Sammen har Meelodi skapt noe ganske så unikt og gitt oss nok et prov på at musikk er et grenseløst og usedvanlig viktig språk og kommunikasjonsmiddel.

Ole André Farstad er en usedvanlig dyktig strengeleiker på mange slags instrument. I tillegg har han mye viktig og flott å melde.