Jovan Pavlovic (46) var knapt 20 år da han måtte flykte fra krigen på Balkan. Heldigvis for oss blei Trondheim og Norge hans neste stoppested og i årevis har den fremragende trekkspilleren bidradd i en rekke konstellasjoner og sjangre. For rundt fem år siden kom debutplata med trioen hans - tatt opp live rundt om i Norge.

Nå er han og trioen tilbake med oppfølgeren. Trioen er den samme som sist med Helge Andreas Norbakken på perkusjon og Gjermund Silset på bass. I tillegg har de invitert med seg den palestinske oudisten Ahmed Al Khatib og med et repertoar der Pavlovic har skrevet fem av låtene, Al Khatib to og Silset en, blir vi invitert med på ei musikalsk reise ganske så langt og forfriskende utenom det vanlige.

Sjølsagt så er Pavlovic sine balkanske gener tydelig tilstede og at Al Khatib kommer fra Palestina skinner også gjennom. Like tydelig er det ikke at Silset kommer fra Batnfjorden i låta hans, men fin er er den uansett.

Det er en slags herlig feeling som minner om å samle seg rundt leirbålet i denne folkemusikk-jazzaktige symbiosen der strålende musikanter fra forskjellige kulturer møtes og snakker sammen uten plagsomme grenser av noe slag. Det swinger og groover og man kjenner at smilene sitter løst.

Musikken og musikerne i "Bonfire" gir oss noe av det viktigste musikk kan gi oss: møter som gir håp og tro på at fremtida kan være lys uansett.