Få har hatt større betydning for mange generasjoner nordmenn og deres musikksmak enn Lillebjørn Nilsen. Han har liksom vært der sammen med oss siden midten midten av 60-tallet og titusener kan referere til minner som Lillebjørn - han er en av dem vi har lov å være på fornavn med - har vært fødselshjelper for. Siden Gitarkameratene pakka sammen for noen år siden har det vært relativt stille fra VetleBjørn og nye sanger er det også ei god stund siden han har gitt oss.

Av disse og mange andre grunner er det veldig hyggelig med dette liveopptaket fra Bø den 13. august i 1994. Lillebjørn og den irske folkveteranen, vokalisten og multiinstrumentalisten Andy Irvine, som runder 80 neste år, hadde møtt hverandre 17 år tidligere i Sveits og fant raskt ut etter at de hadde jamma litt backstage at de måtte gjøre noe sammen en gang. De to forhasta seg ikke på noe slags vis, men etter en invitasjon fra Telemarksfestivalen blei det endelig en realitet.

Øvingstida blei ikke akkurat plagsom, men det skulle likevel vise seg at empatien og kontakten som var etablert 17 år tidligere var noe så veldig på plass og det var noe et begeistra publikum satte hørbar pris på.

Her møter vi en Lillebjørn i storslag med et repertoar med mange av hans mest kjente schlägers som "Alexander Kiellands Plass", "Hav og himmel", "Valle Auto og Bensin", "Vidvinkelstev" og "Fort gjort å glemme". Både stemma, gitarspillet, hardingfeletrakteringa og seljefløytespillet er Lillebjørn slik veldig mange av oss liker å huske han. Når så Irvine på vokal, munnspill, mandola og bouzouki leverer på akkurat samme hylle, så har denne konserten fra Bø i 1994 blitt av det varme. gode og tidløse slaget som vil være med oss for all evighet.

PS Festen avsluttes med Lillebjørn aleine med "Ola Tveiten". Slik skal en konsert avsluttes!