Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 4Sterkt uavhengig av hva du tror på

Bodø-bandet Elsk forteller ei sterk historie egna til ettertanke både for troende og alle oss andre.

Mye er merkelig med denne anmeldelsen. Den har er et utgangspunkt i ei tro jeg ikke deler. Den har et budskap der påska spiller ei sentral rolle - ei stund unna midten av juli kan man si. Den musikalske innpakninga har tydelige elementer av viseballader og tung rock - et stykke unna der jeg i stor grad befinner meg musikalsk. Nå har det seg likevel slik at jeg har stor respekt for det Kirkelig Kulturverksted bedriver og sjøl om denne utgivelsen har ligget til marinering noen måneder, så fortjener den oppmerksomhet.

Låtskriver og gitarist Chris Slettvoll har tatt tak i de store spørsmåla og har skrevet på uforfalska Bodø-dialekt som gjør at de er lett å få med seg og de er egna til ettertanke og til å ta en ny runde om hvem vi egentlig er. Det har vi godt av uansett hvilket trosted vi kommer fra.. Jo da, påskebudskapet er utgangspunktet i tekstene/tankene til Slettvoll, men de er like gode å hente fram når som helst året gjennom - så gode og allmenngyldige er de. Når så Aleksander Emilsen og Kim Lie, samt flere gjestevokalister, makter å løfte dem frem på et fint vis, så har dette blitt ei fin melding som kan plukkes fram mange ganger.

Låtene er lettfattelige om enn ikke like minneverdige alle sammen, men egner seg sikkert ypperlig til sceneversjonen som hadde sin premiere i Bodø i 2019. Av årsaker vi alle kjenner så alt for godt, har den blitt liggende på is de seineste åra. Det er er å håpe at den kommer opp og står igjen til refleksjon for både troende og alle oss andre. Det trenger vi mer enn noen gang - å finne veien hjem.