Gå til sidens hovedinnhold

Playing it safe

Årets første Idol finalerunde er vel overstått. Ikke helt som forventet, men likevel god underholdning i beste sendetid.

(SIDE2): Med store forventninger, pistasj og cashew-nøtter i knaskebollen, gledet jeg meg ekstatisk til å se de 12 forventningsfulle deltakerne i Idol lage grimaser, smile og flørte med kamera og ikke minst synge låter fra deres egne idoler med innlevelse og sjarm.

I likhet med Tor Milde, mener jeg at nivået var langt lavere enn forventet denne gangen. Syntes egentlig at årets første finalerunde kjørte på halv hastighet helt fra start. Kåre Magnus Bergh, var litt stusselig uten sin makker Solveig Kloppen, men han klarte seg godt i hennes fravær. Men jeg savnet likevel samspillet mellom den dynamiske og kreative duoen.

Kritiker-tv
Å være kritiker av «kritiker-tv», er en merkverdig situasjon. Siden min anmeldelse av Idol sitt åpningsprogram i år, har jeg selv vært deltaker i et program hvor «Idol dommer-kommentarer», er en del av konseptet. Det gjorde vel muligens at jeg fikk enda mer sympati med deltakerne enn jeg allerede hadde. Men for all del, det er virkelig god tv!

Det er meget imponerende at idol-håpene klarer å beholde maska, og ikke minst smilet, etter ren slakt fra et mer eller mindre samlet dommerpanel.

Les anmeldelsen av årets Idol-åpning her:

Litt for trygt
Finalerundene er etter min mening den viktigste delen av Idol konseptet. Det er her vi virkelig får se hvor allsidige deltakerne er, og hvor godt de klarer å mestre ethvert tema. Årets første finalerunde startet med å gi Idol deltakerne muligheten til å synge noe som er i deres rette element.

Altfor mange av deltakerne valgte «trygge» låter, som egentlig ikke ga meg så veldig mye. Det endte vel heller med at jeg stort sett ble skuffet over samtlige prestasjoner. Dette burde vært en runde hvor artist-spirene glimret i lyset av deres egne idoler. Jeg venter i spenning på å se hvordan de takler de forskjellige temaene senere i sesongen.

Rull terningen på årets deltakere her.

Det er ikke bare deltakerne som ”safet” denne runden. Jeg mener at produsentene gjorde det eneste riktige, nemlig å følge den vinnende oppskriften fra tidligere år. Det er umulig å ikke like Idol. Det er et konsept som engasjerer så å si en hel nasjon, enten de ser på eller ikke¿

Idol er en kombinasjon av de to mestselgende konseptene på tv-skjermen, ”Mobbe-tv og Feelgood-tv”.

Jo Chr. Rand er frilans journalist og fotograf, og har jobbet med et bredt spekter innen media, film og internett. Han jobber primært med filmpromotering for Puls Communication. Han har også undervist ved IT-akademiet i webdesign