Gå til sidens hovedinnhold

Playmates gjennom tidene

Det hele startet med Marilyn Monroe i 1953. Siden den gang har verdens vakreste kvinner nærmest stått i kø for å kaste klærne i Playboy. Her ser du bilder av alle sammen.

Hugh Marston Hefner kjøpte en gang et nakenbilde av Marilyn Monroe for 500 dollar. Dette brukte han i den første utgaven av magasinsuksessen som fikk navnet Playboy.

Pamela på topp
Til tross for mye kritikk har Playboy siden den gang fått høy status blant både menn og kvinner verden over, og en rekke av verdens mest populære og vakreste damer har kastet klærne for å bli avbildet på forsiden eller som såkalt playmate i bildeserier i bladet. Norske Lillian Müller ble i 1975 kåret til «Årets Playmate».

Sexbomben Pamela Anderson er den som har prydet flest forsider av bladet, og noe av hennes suksess skyldes nok den massive eksponeringen hun har fått derfra. Denne uken kastet Pamela klærne nok en gang. Bilder ser du her.

Playboy har solgt i bøtter og spann i over 50 år og noen er selvsagt mer opptatt av fenomenet enn andre. Det som får mest oppmerksomhet er selvsagt de lettkledde damene, og på nettet finnes det en rekke lister og statistikker over hvem som har kastet klærne på forsiden og som playmate inne i bladet.

Komplett oversikt
Når man tar en titt på listene finner man en rekke kvinner som har klart å holde på sin popularitet i svært lang tid, mens andre igjen må regnes som døgnfluer, i hvert fall innenfor modellindustrien der utseendet betyr alt.

Ønsker du å ta en titt på damene som har kastet klærne i Playboy fra 1953 og frem til i dag følger du linkene under.

Her ser du alle forsidepikene gjennom tidene
Lister og bilder over playmates fra 1953 og frem til 2004 finner du her

Husker du Linda Lampenius?
En av dem som fikk svært mye oppmerksomhet for sitt utseende på 90-tallet, men som senere har prøvd å dempe oppmerksomheten rundt sitt vakre ytre er musikeren Linda Lampenius. Hun var en av de mest omtalte damene i verden en stund etter at hun var avbildet på forsiden av Playboy i april 1998 under navnet Linda Brava.

Den gang fikk hun mye kritikk for at hun rettet mer fokus mot sitt utseende enn mot sine musikalske evner. Lampenius er fortsatt aktiv som musiker, men har holdt seg unna det kroppsfikserte rampelyset i en lang periode. Men for noen uker siden gjorde hun comeback som undertøysmodell for den svenske avisen Expressen.

- Det er vel ingenting. Jeg har sittet naken i badstuen siden jeg var liten, uttalte hun til avisen da.

Dersom du ikke husker den vakre finske fiolinisten finner du noen bilder fra hennes glansdager i galleriet under.

Kommentarer til denne saken