Gå til sidens hovedinnhold

Playstation 2 har gått online

Onsdag 13. august gikk PS2 offisielt online i Norge. Men sammen med flere hundre andre nordmenn har Spray: Spill deltatt i betatesten, og her er våre inntrykk.

Playstation 2 er Norges mest solgte spillmaskin, og nå også den første som satser på spilling over internett. For å få tilgang til dette må du kjøpe nettverksadapteren til rundt 350 kr og sørge for at du har tilgang til bredbånd. Siden Playstation 2 ikke har et innebygd nettverkskort (som Xbox), må denne investering til. Men på den andre siden betaler du ingen månedsavgift til Sony for å kunne spille med maskinen deres over internett.

God investering
Når du så har kommet deg vel hjem, er det på tide å koble den lille krabaten til maskinen. Denne prosessen er veldig enkel, men husk og skriv opp serienummeret og maskinnummeret ditt før du setter den på. Adapteren blokkerer nemlig disse to tallene, som begge er påkrevd for at du skal kunne registrer maskinen din på Sony sitt informasjonsnettverk, ”Central Station”.

Dette er dog ikke påkrevd, da de spillene (ok, spillet) vi prøvde, kunne lage en konto for oss. Tittelen det er snakk om er ”SOCOM: US Navy Seals”, Sony sitt onlineflaggskip. Da vi anmeldte det, var ikke betatesten i gang, og vi fikk av den grunn ikke prøvd det på nett. Nå som det er gjort, kan vi konkludere med at opplevelsen dette spillet gir nesten alene er verdt investering i en nettverksadapter.

Høyt nivå

Modusene som tilbys er ikke rent ulike de vi har sett i diverse pc-spill, og liker du actionbaserte lagspill, vil det garantert falle i smak. Mikrofonen som følger med vil bli flittig brukt når laget ditt for eksempel planlegger et angrep på en fiendtlig base. Det eneste du må forberede deg på er å bli slått grundig de første gangene, det finnes nemlig mennesker ute i den store verden med veldig skumle evner.

Andre titler som kan spilles online er gateraceren ”Midnight Club 2”, bilskytespillet ”Twisted Metal Black”, musikkspillet ”Amplitude” og nesten samtlige, kommende EA-tittler. Sistnevnte er en ekstra stor fjær i hatten for Sony, da Playstation 2 foreløpig er den eneste konsollen hvor for eksempel ”FIFA” eller ”Tiger Woods” vil kunne spilles over internett. ”Gran Turismo 4” er også navnet på et spill med onlinemuligheter, men det vet vi ingenting om. Sikkert en ukjent japansk utvikler som står bak, neppe stort hitpotensial.

Ingen muligheter for nedlasting
Det vi har sett av onlinebiten på Playstation 2 lover veldig godt, og at tjenesten er gratis så lenge man har investert i nettverksadapteren er et stort pluss (noen MMPORG vil riktignok koste penger). Vi hadde ingen problemer med oppkoblingen eller andre tekniske ting.

Det eneste var litt småknot for å få SOCOM til og snakke med verden, men slike ting må man vel regne med. Innholdsmessig er onlinebiten til Playstation 2 og Xbox relativt like, men ”Live” gir en muligheten til å laste ned ting, og har derfor foreløpig et lite overtak. Men når Sony sin harddisk dukker opp utover høsten, vil antakeligvis denne muligheten også bli lagt inn i Playstation 2-spill.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping