Gå til sidens hovedinnhold

Playstation 3 vs. Xbox 360

Er det Playstation 3 eller Xbox 360 som har de beste spillene? Vi har sjekket 15 titler som er tilgjengelig på begge konsollene.

(Spillmagasinet): Ifølge spilljournalist Dean Takahashi i The Mercury News er Sony på frierferd for å hindre spillutviklere i å droppe spillkonsollen Playstation 3.

Playstation 3 er teknologisk mer avansert enn den direkte konkurrenten Xbox 360, men dette har så langt vært til hinder for konsollen. Maskinen er vanskeligere å programmere til og spillene kommer ofte ut uker og måneder etter den opprinnelige lanseringen.

Men hvordan står det til med mottakelsen av spillene når de endelig kommer?

Vi har tatt en titt på 15 av de største titlene som er gitt ut på både Xbox 360 og Playstation 3 og undersøkt hvordan verdens spillpresse har vurdert de ulike versjonene.

Til dette har vi brukt nettsidene Gamerankings.com og Metacritic.com, to sider som samler sammen anmeldelser fra en rekke utvalgte kilder som IGN, Gamespot, Eurogamer, Game Informer og 1up.com.

Som du ser av tabellen over stikker Xbox 360-spillene som oftest av med en knepent bedre karakter, ett eller to prosentpoeng over Playstation 3-spillene.

Blant de 15 titlene er det kun «Stranglehold» som får bedre kritikk på PS3 ifølge begge nettsidenes prefererte anmeldere. Nettsidene Gamerankings refererer til, synes i tillegg at «Sega Rally» er marginalt bedre til Playstation 3 enn Xbox 360.

Til sammen får de 15 spillene i undersøkelsen 1,3 prosentpoeng bedre karakter på Xbox 360 fra Metacritic og 1 prosentpoeng bedre karakter på Xbox 360 fra Gamerankings.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre