(SIDE2): Tirsdag kveld helte hun avløpsåpner og varmt vann i vasken på badet., som var delvis tett.

Artikklen er levert av Ringerikes blad.

- Jeg hadde aldri brukt Plumbo før, så jeg leste bruksanvisningen godt, og fulgte oppskriften for å løse opp delvis tett avløp. To desiliter pulver og en halv liter vann, forklarer Hallingby-jenta.

Men i steden for å åpne avløpet, kom alt i retur umiddelbart og traff 23-åringen i ansiktet og på overkroppen. Pakninger og rør under vasken ble sprengt i filler.

- Det var som et vulkanutbrudd. Det eksploderte skikkelig, sier Kine Karlsrud.

- Jeg skrek, og kastet meg ut av badet. Det brant i hele ansiktet, forteller hun.

- I etasjen under hørte samboeren hennes smellet. Mens han løp opp trappa kom den skremmende lyden av kjærestens smertehyl.

Synsproblemer
Etter å ha snakket med legevakta og Giftinformasjonssentralen, hadde Kine rennende vann på etseskadene i en halvtime før samboer Jonas Steinbakkende kjørte henne til legevakta.

Hun hadde fått Plumbo i høyre øye, og måtte skylle det i to timer. Da hun var hos øyelege onsdag, viste det seg at hun bare hadde 40 prosent syn.

- Førsteprioritet er å få tilbake normalt syn. Forhåpentligvis blir jeg som jeg var i ansiktet, men jeg har ikke fått noen garantier.

Nå skal hun sende boksen med Plumbo tilbake til produsenten.

- De bør finne ut om det var noe galt med akkurat denne boksen, eller om dette er noe som kan skje med alle. Jeg fulgte bruksanvisningen til punkt og prikke, sier hun.

- Fysisk umulig
- Det er fysisk umulig at Plumbo kan skape eksplosjon under normal bruk og man følger bruksanvisningen, sier Rune Wisted-Thu i Krefting AS, som produserer Plumbo.

- Hvis det er gnister eller åpen ild i rommet, kan hydrogengassen som dannes når pulveret blandes med vann, gi et smell eller en eksplosjon. Det står på etiketten at all bruk av åpen flamme og røyking må unngås. Hvis Plumbo-pulver blandes med vann i en lukket beholder, vil ikke hydrogengassen som dannes, komme noen vei. Og da kan det eksplodere, forklarer Wisted-Thu.

Han legger til at de flytende Plumbo-produktene ikke skaper hydrogengass, og at det dermed er fysisk umulig å fremtvinge eksplosjoner med de flytende produktene.

Rune Wisted-Thu har allerede vært i kontakt med Kine Karlsrud, og Krefting skal hjem til henne og se på badet der hendelsen skjedde.

- Hennes beskrivelse av hendelsesforløpet er detaljert og troverdig, men det må være noe hun ikke er så oppmerksom på. Vi vil gjøre det vi kan for å finne ut av hvorfor det har skjedd, avslutter han.

Les mer fraRingerikes blad.