(SIDE2): - Alle kan drite seg ut, hele affæren med Plumbo og Spellemann ble et storm i et vannglass. Madcon flirte først, men kultureliten på første rad likte ikke spøken, og da hang de seg på det og ble sure. Men det som skjedde er ikke noe å bry seg om, og vi kjører konsertene med Plumbo som planlagt, sier Stig Anton Eliassen i Alta Event til Side2.

Annet ordforråd
I slutten av mars skal Plumbo gjøre to konserter i Finnmark, henholdsvis i Alta og Karasjok. Oppstyret i etterkant av Spellemann, som fikk både Facebook og Twitter til å koke, mener han var å overdrive.

- Man må huske at det er et annet ordforråd på landsbygda, og at det sitter litt løsere hos oss, fortsetter arrangøren, og hentyder til Plumbo-vokalisten Lars Erik Blokkhus' «Mokkamann»-bruk.


Alta Event booket Plumbo allerede fredag - altså før den famøse replikken ble ytret under Spellemannshowet i helgen. Eliassen sier han etterpå ble kontaktet av enkelte av de involverte i Finnmarkskonsertene, som hadde hørt arrangører bli oppfordret til å boikotte Sande-bandet etter Mokkamann-uttalelsen.

- Det er jo bare tragisk. Det var mange som dummet seg ut den kvelden. Men jeg sa fra at det ikke var aktuelt å avlyse, vi kjører på.

VIl ikke løfte frem
En av de som nærmest har lovet at bandet ikke får spille hos dem i fremtiden, er sjef for Døgnvill-festivlaen, Hogne Rundberg:

- Når du vinner den gjeve prisen årets hit, er stemt frem av publikum, og så kommer på scenen og leverer en slik uttalese som viser at du bare tenker på deg selv sier det sitt. Sånne holdninger fører ikke til at du får lyst til å løfte bandet frem, sier Rundberg til Avisa Nordlys .

Side2 har ikke lykkes i å komme i kontakt med Plumbo selv for å høre om de har fått avlysninger eller flere konserttilbud etter Spellemann.

Populære
Plumbo og låta «Møkkamann» gikk i løpet av helgen rett til topps på iTunes, og var i løpet av mandagen lastet ned over 15.000 ganger. På spotify og Wimp er låta streamet 40.000 ganger, mens musikkvidoen er sett over 1.7 millioner ganger på YouTube. Tilsammen melder NRK at låta skal ha blitt lastet ned 24.00 ganger totalt, og streamet over 6 millioner ganger.

Populariteten på Facebook har også gått i taket, og bandet har fått flere tusen nye tilhengere de siste dagene. Per tirsdag ettermiddag har de godt over 20.000 likes.

Plumbo
Består av Lars Erik Blokkhus, Tommy Elstad og Hasse Rønningen, samt Glenn Hauger på scenen.

Har gitt ut albumene Råkk N Råll Harry (2010), På Vei Mot Harryland (2007) og Full Åpning (2002), samt liveskiva Møkkamenn Live (2011).

Kommende konserter:
24.02 Eggedal (Tempelseter)
25.02 Moss (Tollboden)
09.03 Hønefoss (Alfred)
10.03 Karmøy
23.03 Alta
24.03 Karasjok
20.04 TBA
21.04 TBA
04.05 TBA
05.05 TBA
18.05 Vallset (festplassen)
19.05 Jæren (Huset på Jæren)
25.05 Tønsbergmessen (Tønsberg)
01.06 Lillehammer (Birkebeiner stadion)
02.06 Vestfossen (gamle dirty dancing)
16.06 Dokka (Laftetunet barnekonsert ca. 17:00. Konsert kveld)
22.06 Sande
23.06 Langesund (Wrightegaarden sammen med Torgeir&kjendisene)
29.06 Moss (Tollboden ute)
30.06 Trysil

Eliassen mener det også er et poeng å huske at bandet vant prisen for Årets Låt under Spellemann - noe som falt i skyggen av takketalens uheldige innhold, men som han mener sier mye om bandets popularitet i Norges land.

- Jeg mener kultureliten i Oslo ble litt høye på pæra. Det var heller ikke så populært at Plumbo vant prisen for Årets Låt. At det er grunnen til at det stormet så hardt rundt gutta.

Eliassen sier også at de i løpet av helgen har fått rundt 200 meldinger på egen Facebookside, der Plumbo-fansen ber dem om å ikke avlyse de to planlagte konsertene.

- Jeg tror ikke vi har fått en eneste negativ reaksjon på at vi kjører konsertene som planlagt.

MGP-deltakelse
I etterkant av lørdagens uttalelser, hentet NRK inn Plumbo til møte om deres MGP-deltakelse. Den har de fremdeles, og 28. januar står de på scenen i Larvik i den andre delfinalen, med låta «Ola Nordmann». Går de videre, er de med i finalen i Oslo Spektrum 11. februar.

Eliassen og Co hadde hørt rykter om at Plumbo skulle delta i årets MGP da de bestemte seg for å booke bandet, og han sier han håper de tre østlendingene gjør det bra i konkurransen.

- Jeg har sett dem live før og de er kanonbra band live. Det er ingen som klarer lage mer liv enn de. Jeg håper de gjør det bra i MGP.

Både Plumbo, Madcon og en ølkastende Kaizers-gitarist Terje Winterstø Røthing har i etterkant bedt om unnskyldning for uttalelser og handlinger lørdag.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Under kan du høre Plumbos MGP-bidrag Ola Nordmann og Møkkamann:

HTML EMBED
HTML EMBED