(SIDE2): Lars Erik Blokkhus gjorde seg mest bemerket under Spellemann ved å hentyde til Madcon-gutta som Mokkamann, ved å endre litt på tittelen på deres egen Årets Hit «Møkkamann». Den uttalelsen ikke gikk upåaktet hen, verken i media, i sosiale medier eller blant de som var for og mot hvorvidt det var snakk om en rasistisk uttalelse.

Raser fortsatt
Blokkhus selv la seg flat med en gang og beklaget det han hadde sagt og at det ikke var ment rasistisk. Også Madcon beklaget, som med sitt «Fittehøl» uttalelse ikke ble regnet for å være stort bedre. Også Kaizers Orchestras Terje Winterstø ba om unnskyldning for at han i øyeblikkets hete hadde kastet et glass øl i hodet på Plumbo-vokalisten.

Men i etterkant har Blokhus og bandet opplevd å få støtte fra hold de ikke ønsker. På internett, og særlig på YouTube, har grovt rasistiske kommentarer blitt nærmest dagligdags.

- Vi tar jo avstand fra rasisme og alle de greiene der, sier Blokkhus til VG.

- Lei meg
«KONGEKOMMENTAR! :D Hvorfor er vi så redde for å kalle en spade en spade (møkkamann)?! Bare i Norge vi skal «gå på tå» for disse apekattene... Herregud! :) Heia Plumbo! :)»

Kommentarene er flest under Møkkamannlåta, men postes også på andre av låtene. Bandet skulle gjerne vært foruten alt sammen.

- Nei, dette blir jeg bare lei meg av å høre. Det synes jeg er kjempetrist. Klart det er det, som er trommeslager Hasse Rønningen til VG. Bandet sier de forsøker å fjerne de rasistiske kommentarene fortløpende.

Førstkommende lørdag spiller Plumbo i første delfinale i årets Melodi Grand Prix, da med låta «Ola nordmann».

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!