(SIDE2): Det er ingen hemmelighet at de fleste av oss engasjerer seg i spørsmål rundt vekt, helse og kropp. Stadig dukker det opp nye offentlige debatter som spør hvor grensen for «plus size» egentlig går, og for ikke lenge siden lanserte Danmark et eget magasin beregnet på litt større kvinner.

Nå er det imidlertid en ny formfull kvinne som vekker oppmerksomhet, etter at modellen Jessica Kane delte et bilde av seg selv i en badedrakt på stranda på sin Facebook-side.

Les også: Se hvordan plus size-modellen ble retusjert

- Ikke modig

Det som imidlertid har fått bildet til å bli viralt, er ikke bare størrelsen til kvinnen i seg selv, men teksten som følger med bildet. Der skriver hun blant annet at hun ikke føler seg modig som delte bildet på bloggen, men at dette er et bilde som ble delt uten noen større betydning.

«Dette ville vært modig om jeg brydde meg om andres meninger om meg, men det gjør jeg ikke. Jeg bruker tiden min på å bekymre meg over ting jeg kan kontrollere, og denne dagen var jeg bare ute på stranda. Jeg følte meg fantastisk, og ville dele hvor fantastisk dagen var med alle dere», skriver Jessica.

Videre sammenligner hun det å stille på stranda i en badedrakt med langt mer alvorlige temaer. Hun mener for eksempel at det er familier og enkeltpersoner der ute som fortjener stempelet som modig mye mer enn henne selv.

«En familie som kjemper mot en forferdelig sykdom. En mor som forsøker å kjempe mot avhengighet. En partner som prøver å forlate et usunt forhold. Det å be om hjelp når du egentlig bare har lyst til å dø. Det er ting som krever mot. Det å gå med en badedrakt på stranda er ikke modig», skriver hun.

Delte reaksjoner

kommentarfeltet inneholder hele 47 000 kommentarer, og selv om godt over halvparten av kommentarene er positive, og lovpriser det Jessica står for, er det flere som reagerer på idealene hun fronter.

«Jeg støtter det å skulle være selvsikker uansett størrelse, men det å feire dette bildet oppmuntrer til veldig usunne vaner» skriver en bruker.

En annen skriver «La oss ikke late som om vekt er noe du ikke kan kontrollere», mens en annen igjen påpeker at vi ikke ville rost henne opp i skyene om jenta som delte bildet var undervektig i stedet for overvektig.