(Ringerikes Blad)

Den siste tiden har det vært mye diskusjoner om hvorvidt de som driver podkaster trenger nye og strengere regler de må forholde seg til. I diskusjonene har de populære podkastene «Tusvik og Tønne» og «Harm og Hegseth» blitt trukket fram som eksempler en rekke ganger.

Elise Havik (18) forteller at hun selv er veldig glad i å høre på podkaster, og særlig når hun kjører bil alene. Hun synes spesielt podkaster som handler om kriminalsaker og lignende er spennende.

Burde være strengere regler

Elise forteller at hun ikke har hørt noe særlig om diskusjonene rundt podkasten til Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne, men at hun derimot har hørt om Morten Hegseth og Vegard Harms podkast.

– Jeg har hørt om diskusjonen der Isabel Raad gikk ut og sa at hun følte seg krenket av noe de hadde sagt i podkasten sin, og at hun følte seg hengt ut.

Hun synes selv at det burde være strengere regler om ytringer slik at ingen opplever å bli hengt ut på en måte som oppleves som personangrep.

Blogger er mer synlige

Hun opplever at bloggere og podkastere forholder seg til forskjellige regler.

– Jeg tror det har noe med at blogger er mer synlige og mer eksponert for samfunnet på den måten at det for eksempel er mer reklame på Facebook, Instagram, Snapchat og så videre, sammenlignet med reklamen det er for podkaster på sosiale medier.

Hun tror også at en grunn kan være at det ikke er så lenge siden podkaster ble populært, og at de derfor ikke har rukket å få de samme eller lignende regler som det bloggere må følge.

– Samtidig tenker jeg at de ikke kan ha helt like regler som bloggere med tanke på produktplassering og den biten, men reglene om hva som er lov å si og hva som ikke er lov å si burde være de samme.

For frie tøyler

Elise tror at reglene bør være litt forskjellige, siden det er forskjellige medier. Samtidig etterlyser hun noe som ligner Vær varsom-plakaten, som burde gjelde for podkaster også.

– Hvis det er for frie tøyler for dem som lager podkaster kan det føre til at de føler de kan si hva de vil, og at de har en mye større frihet enn hva bloggere har.

Avslutningsvis anbefaler hun sine favorittpodkaster «Truecrimepodden», «Konspirasjonspodden», «Harm og Hegseth» og «Venninna di».

LES OGSÅ: