Gjennom Energibransjens TEMApodcast kan du lære om energibranjens forskjellige muligheter og utfordringer.
Podcast inneholder produktplassering.
Episoder
Norge elektrifiseres. Vi bruker stadig mer strøm, og vi bruker den på nye måter og tidspunkter. Samtidig er mer sol- og vindkraft på vei inn i stikkontaktene våre. Dette er strøm vi kommer til å trenge også om natta og når det er vindstille. Alt dette gjør at både strømnettet og strømkundene må tilpasse seg nye måter å både produsere og bruke strøm på.
Der mange merker elektrifiseringen mest til daglig er på bilveien. Men hva betyr elektrifiseringen egentlig for deg og meg? Blir strømmen dyrere? Vil vi oftere få strømbrudd? Hvilke nye teknologier trenger vi og hva utvikles allerede nå?
I denne podcastserien fra forskningssenteret CINELDI ser vi nærmere på hva som må skje med strømnettet når biler, båter og busser går på sol-, vind- og vannkraft, og hvordan dette påvirker deg som strømkunde.
Medvirkende:
Produsent og programleder: Chul Christian Aamodt, energiambassadør, enerWE
Sendingen inneholder annonsørinnhold fra CINELDI.
FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.
I denne episoden blir du kjent med seks personer i ABB som alle på hver sin måte er med på å bidra innenfor FNs bærekraftsmål.
Medvirkende fra ABB:
Produsent og programvert: Chul Christian Aamodt, enerWE
Sendingen inneholder annonsørinnhold fra ABB.
In this podcast episode, you will meet:
This episode contains content marketing from The Norwegian Hydrogen Conference.
The NTNU Energy Transition Initiative is a research portfolio on the future energy mix, and energy systems transition with knowledge-based contributions to societal debate.
The initiative aim to be trusted advisors to Norwegian and European decision makers.
This episode is includes interviews with:
The podcast episode is produced by Chul Christian Aamodt, CEO in enerWE.no.
The episode includes content marketing from the Energy Transition Webinar.
The NTNU Energy Transition Initiative is a research portfolio on the future energy mix, and energy systems transition with knowledge-based contributions to societal debate.
The initiative aim to be trusted advisors to Norwegian and European decision makers.
This episode is includes interviews with:
The podcast episode is produced by Chul Christian Aamodt, CEO in enerWE.no.
The episode includes content marketing from the Energy Transition Webinar.
I denne podcastepisoden diskuterer vi hvordan en krise også kan gi muligheter, og da spesielt innenfor ocean technology.
Medvirkende:
Sendingen inneholder annonsørinnhold.
Koronakrise og oljeprisfall rammer norske eksportnæringer. Dette går særlig ut over fylkene på Vestlandet. 20.000 eksportarbeidsplasser kan bli borte i Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal fylker i 2020. Det viser en rapport Menon Economics har utarbeidet for Eksportkreditt Norge.
Menon kom i forrige uke med en analyse som viser at over 50.000 arbeidsplasser i eksportindustrien i Norge kan bli borte i år. Frem mot 2023 kan omsetningsfallet bli på mer enn 1.000 milliarder kroner.
Medvirkende:
Sendingen inneholder annonsørinnhold fra Eksportkreditt Norge.
Det krever mye å bli best. Du må sette deg mål og trene hardt. Finne det riktige utstyret. De beste leverandørene. De beste trenerne. Det beste laget. Det er ingen lett reise. Du må stå på til du lykkes, alltid strekke deg for å bli bedre. Helt til det som en gang virket umulig, blir mulig.
Olje- og gassindustrien i Norge startet et nytt tiår med ambisiøse klimamålsetninger. Nå har vi en stor jobb foran oss. Ikke ulikt toppidrettsutøvere som vil være i verdenstoppen.
Dette var bakteppet når Norsk olje og gass inviterte til årskonferansen Energisk.
I denne podcastepisoden møter du
Produsent: Chul Christian Aamodt, Energiambassadør, enerWE
Sendingen inneholder annonsørinnhold fra Norsk olje og gass.
Siden 2015 har André Backen i Oliasoft jobbet med en helt ny programvare for brønnplanlegging.
Nylig har selskapet hentet penger til en pris på 500 millioner kroner.
Tirsdag 25. februar spilte vi inn live podcast hos Amedia der vi pratet om hvordan denne reisen har vært frem til nå, og hvordan Oliasoft skal jobbe videre for å digitalisere boring og brønn.
Medvirkende:
Produsent: Chul Christian Aamodt.
Sendingen inneholder annonsørinnhold fra Oliasoft.
Hydrogen kan være en del av klimaløsningen, og markedet for hydrogen og brenselcelleteknologi ekspanderer raskt.
Målet for næringsliv og forskning både i Norge og Europa er å sikre ledelsen i dette kappløpet.
Medvirkende:
Sendingen inneholder annonsørinnhold fra EIT InnoEnergy, NTNU og SINTEF.
Det brenner i Australia, det brenner i parkeringshus, det brenner på hydrogenstasjoner og det brenner i bolighus.
I denne podcastepisoden prater vi om hva vi lærer fra alle brannene, både internasjonalt og nasjonalt.
Medvirkende:
Sendingen inneholder annonsørinnhold fra Brannsikkerhetskonferansen 2020 som arrangeres på Gardermoen den 31. mars og 1. april. Se www.brannsikkerhetskonferansen.no for mer informasjon.
I 17 år har forskere fra hele verden reist til Trondheim til på en årlig konferanse for å oppdatere seg på den nyeste forskningen innen havvind. I år ble også næringsliv og interessenter invitert. Bak arrangementet stod SINTEF og NTNU sammen med enerWE - Energibransjens digitale kanal.
Medvirkende:
Produsent: Chul Christian Aamodt.
Denne sendingen inneholder annonsørinnhold fra SINTEF Energi og NTNU Energi.
Oliasoft er et softwareselskap som ble etablert i 2015, midt i den verste oljenedturen. Gründerne har som mål å digitalisere boring og brønn, og de er godt på vei.
I denne podcastepisoden har vi tatt en prat med André Backen, CEO i Oliasoft.
Medvirkende:
Sendingen presenteres av Oliasoft.
enerWE er tilstede på Norges Energidager, en konferanse i regi av NVE som samler nesten 500 deltakere fra energibransjen. Her kjører vi live podcast.
Regjeringen har denne uken skrotet nasjonal ramme for vindkraft, og vi spør Olje- og Energiminister om hva som nå skjer med landbasert vind.
Medvirkende:
Lyd: Playroom.
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Den 12. og 13. november samler Energi Norge bransjeaktører og fageksperter til to inspirerende dager på Clarion Hotel The Hub i Oslo sentrum.
Markedskonferansen er en arena for kompetanse og nettverksbygging for personer som jobber med markedsføring, kommunikasjon, salg og forretningsutvikling, ledelse, analytikere, rådgivere, myndigheter og konsulenter i og tilknyttet strømbransjen.
Yngve Fjell leder avdelingen for kundeopplevelser i KPMG. På markedskonferansen skal han forteller om funnene i årets kundeopplevelseundersøkelse, der strømbransjen havnet på jumboplass.
I forkant av konferansen har vi tatt en prat med Yngve Fjell i studio, og vi spør han blant annet om hva som skal til for at han skal bytte strømselskap.
Sendingen presenteres av Markedskonferansen og Energi Norge. Sendingen inneholder produktplassering.
For fjerde år på rad arrangerer Lundin Norway i samarbeid med NPF Norsk Petroleumsforening konkurransen «Vis oss ideen din». Der inviterer de studenter til å komme med gode ideer som på ulike måter kan forbedre vår industri.
Tre finalister får presentere sin idé den 23. oktober på Innovasjoskonferansen Godt tenkt! Vinneren får en offshoretur med omvisning på Edvard Grieg-plattformen.
enerWE var tilstede da representanter for Lundin Norway, Norsk olje og gass og studenter på Universitetet i Oslo møttes for å bli bedre kjent i forkant av Innovasjonskonferansen Godt Tenkt!
Dersom du har lyst til å vinne en offshoretur, bør du plugge inn hodetelefonene og lytte til denne podcastepisoden.
Medvirkende i podcastepisoden:
Sendingen presenteres av Lundin Norway og inneholder produktplassering.
Klikk her for å lese mer om Innovasjonskonferansen Godt tenkt!
I en stadig mer digital verden jobber selskaper i alle bransjer med å forbli relevante for kundene sine. Ny teknologi og økt tilgang på data endrer kontaktflaten med kunden, og dermed også kampen om kundens gunst.
Disse spørsmålene stiller vi til Astrid Valen-Utvik som er rådgiver og eier i Valen-Utvik AS. Hun har blant annet vunnet Gullenken Social Media Awards, som er kommunikasjonsbransjens gjeveste pris å vinne innen sosiale medier.
Medvirkende:
—
Sendingen presenteres av Energi Norge og Markedskonferansen som arrangeres den 12. - 13. november 2019, Clarion Hotel The Hub, Oslo.
Enova har gitt Equinor med partnere tilsagn om støtte på over 2,3 milliarder kroner til det som blir verdens største flytende havvindpark.
Vet du hvem Enova er? Er ikke de som til vanlig gir deg støtte dersom du skal fjerne oljefyren, eller sette opp solcellepanel på taket? Når startet de å dele ut støtte på flere milliarder kroner i et enkelt prosjekt?
I denne episoden har vi invitert Nils Kristian Nakstad, administrerende direktør i Enova, inn i vårt studio for å forstå mer om hvordan en søknadsprosess som ender opp i 2,3 milliarder kroner foregår.
Medvirkende:
Bakgrunnsbilde: Equinor
Sendingen er produsert av enerWE AS - Energibransjens digitale kanal.
Hvorfor må Equinor med partnere få tildelt 2,3 milliarder kroner av Enova for å bygge ut flytende havvind på norsk sokkel når de ikke trenger støtte for å bygge bunnfast havvind utenfor New York?
Det stiller vi spørsmål om i denne podcastepisoden.
Medvirkende:
Sendingen presenteres av Havvindkonferansen.no som arrangeres i Oslo den 16. september.
Bakgrunnsbilde: Pixabay
I denne episoden prater vi om den teknologiske omstillingen som energibransjen står midt oppi, som et oppspill til Smartgridkonferansen 2019 som arrangeres på Clarion Hotel The Hub den 10. og 11. september.
Medvirkende:
Sendingen inneholder produktplassering.
Norge har noen av Europas absolutt beste forutsetninger for vindkraftproduksjon.
Det blåser mye. Teknologien er kjent, og vindkraft på land er i dag lønnsomt uten subsidier. Dette har skapt stor interesse for å bygge i Norge.
Gevinstene ved fornybar vindkraft er mange. Vi trenger vindkraft - men det er ikke til å stikke under en stol at vindkraft også har negative sider.
Derfor er det viktig å finne den rette balansen mellom utbygging og vern.
EL og IT-forbundet mener at vind er en ressurs som tilhører folket. På Arendalsuka inviterte de til debatt om hvordan folket kan få en større gevinst av vindkraften.
enerWE var tilstede på Arendalsuka, og tok temperaturen på debatten.
Medvirkende:
Sendingen presenteres av EL og IT Forbundet og inneholder produktplassering.
De ni ungdomspartiene i Norge tok på Arendalsuka et historisk grønt initiativ. De gikk sammen og krever nå at regjeringen gir full gass for å få til CO2-fangst, transport og lagring, eller CCS som det ofte kalles.
Lykkes vi med CCS så vil selv Bellona heie på oljebransjen. Men hva er egentlig CCS?
Norsk Industri er den største landsforeningen i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). De representerer et stort mangfold av bedrifter over hele landet. På Arendalsuka arrangerte de et møte der tema var nettopp CCS, og enerWE var tilstede for å ta temperaturen på debatten.
Medvirkende:
Sendingen presenteres av Norsk Industri, Norsk olje- og gass, Fortum Oslo Varme og Norcem.
Bakgrunnsbilde: Pixabay
Debatten om vindkraft har blåst kraftig over landet vårt den siste tiden.
Norge har tilgang på et fantastisk grønt batteri gjennom vannkraften. Hvorfor må vi da bygge ut vindkraft på land?
Og hvis vi absolutt må bygge ut mer, hvorfor kan vi ikke bygge ut på havet istedenfor å ta av uberørt norsk natur?
Dette spørsmålet ble diskutert hos SINTEF og NTNU på Arendalsuka. enerWE var tilstede og tok temperaturen på debatten.
Medvirkende:
--
Sendingen presenteres av ABB og inneholder produktplassering.
Norge er rikt på regulerbar og fornybar energi, men hva gir størst klimagevinst? Industriproduksjon i Norge, elektrifisering eller klimakutt i Europa?
Dette var tema da Agder Energi inviterte politikere, forskere og næringsliv til debatt på Arendalsuka.
enerWE var tilstede og tok temperaturen på debatten.
Medvirkende:
- Kjell-Børge Freiberg, Olje- og energiminister
- Katrine Fog, Head of Corporate Strategy & analysis, Hydro
- Torjus F. Bolkesjø, Professor, Norges miljø - og biovitenskaplige universitet
- Teodor Bruu, Talsperson, Grønn ungdom
- Anders Bjartnes, Ansvarlig redaktør, Norsk klimastiftelse
- Unni Farestveit, Direktør Samfunnskontakt, Agder Energi
- Chul Christian Aamodt, Administrerende direktør, enerWE
Sendingen presenteres av Agder Energi, og inneholder produktplassering.
Du sjekker Facebook før frokost, og du kommuniserer hver dag i mange ulike digitale kanaler. Men kommuniserer du egentlig bedre med kollegene dine nå som dere sitter med hodet inn i hver deres smarttelefon?
I denne episoden har vi med oss en Fuelbox inn i studio, der vi forsøker å ta tilbake den gode samtalen.
Vi trekker disse spørsmålene fra boksen:
-Fra «meg på jobb»: Hva skal til for at du kan si at du har hatt en fantastisk uke på jobb
-Fra «Risikoforståelse»: Hva er den mest alvorlige HMS-hendelsen du har opplevd, og hvordan har dette påvirket deg?
-Fra «dilemma» "Det du går forbi, har du akseptert" - hva tenker du om det?
Medvirkende:
-Thomas Røed, Chief Operating Officer, Fuel It AS
-Jo Tidemann, Office Manager, Proactima AS
-Produsent og podcastvert: Chul Christian Aamodt, administrerende direktør, enerWE
Sendingen presenteres av Fuelbox og inneholder produktplassering.
Er du interessert i mer informasjon om FuelBox kan du lese mer på www.fuelbox.no.
- Det grønne kappløpet er kampen for kloden og kampen for fremtiden til våre barn, sier Eimund Nygaard, Administrerende direktør i Lyse og styreleder i Energi Norge. Og så er kappløpet også kampen om hvem som skal bidra til de gode løsningene og skape arbeidsplasser. Her har vår næring har en fantastisk mulighet.
Eimund Nygaard deltok på den årlige Vinterkonferansen i regi av Energi Norge. Her samles rundt 300 deltakere hvert år for å dele erfaringer på tvers av selskap og bransjer.
enerWE var tilstede på konferansen og tok en prat med noen av foredragsholderne.
Medvirkende:
Produsent og podcastvert: Chul Christian Aamodt, administrerende direktør, enerWE
Sendingen presenteres av Energi Norge og inneholder produktplassering.
Bakgrunnsbilde: Pixabay
Internasjonal handel er avgjørende for Norges velstand. Vi har mange gode eksportbedrifter som hevder seg i den globale konkurransen, men samtidig taper Norge eksportandeler sett i forhold til land vi vanligvis sammenligner oss med.
Hvordan skal vi tette eksportgapet?
Norge er det landet i OECD-området som har tapt størst markedsandeler målt i eksportvolum de siste 20 årene. Sannheten om norsk eksport er at vår markedsandel er halvert siden 1998. Hvorfor? Hvordan ser norske bedrifters konkurransesituasjon ut?
Utfordringen med risikokapital
Av de 25 største eksportørene av teknologi og tjenester er det bare en som ikke leverer til offshorenæringene. Vi tenger flere ben å stå på. Tilgangen til risikokapital er essensielt for at Norge skal få et større nærings og eksportmangfold. Har vi attraktive nok investeringsobjekter her til lands?
Hvor ligger eksportmulighetene?
Norsk næringsliv trenger flere ben å stå på. Bedriftenes rammevilkår er blant verdens beste, men hvilke næringer kan skaleres opp og hva trengs for å lykkes med skalering og vekst? Hvordan kan Norge bli enda bedre på kommersialisering?
Medvirkende:
- Ivar Slengesol, Direktør for strategi og forretningsutvikling, Eksportkreditt Norge
- Chul Christian Aamodt, Administrerende direktør, enerWE.no
Sendingen inneholder produktplassering fra Eksportkonferansen.no.
Er Norge forberedt på neste store katastrofebrann? Hva har vi lært av tidligere branner? Hva er konsekvensene av en katastrofebrann, og hvilke tiltak kan vi ta for å redusere risikoen for dette? Hvordan kan politikere, myndigheter, næringsliv og akademia samles for å løfte debatten opp på samfunnsagendaen.
Medvirkende på podcastepisoden:
- Jan Hanto fra Fire Eater AS
- Håkon Winterseth fra Firesafe AS
- Chul Christian Aamodt fra enerWE AS
Sendingen inneholder produktplassering fra www.brannsikkerhetskonferansen.no
Bilde: Pixabay
Er du bekymret for klimaendringene?
FNs klimapanel mener menneskeskapte klimaendringer er vår tids største trussel.
De mener også det er kritisk å lykkes med fullskala CO2-fangst, transport og lagring for å nå Parisavtalens mål.
I en podcastserie på fire episoder ønsker vi å lære mer om hvordan CO2-fangst, transport og lagring kan bidra til å redusere klimagassutslippene og menneskeskapte klimaendringer.
Medvirkende:
Sverre Overå, Project Director «Northern Lights», Equinor
Kari Lise Rørvik, Seniorrådgiver, Gassnova
Cecilie Svabø, enerWE
Sendingen inneholder annonsørinnhold fra:
Fortum Oslo Varme
Equinor
Total
Norsk olje og gass
LO
NHO
Norsk Industri
Heidelberg Cement
Bakgrunnsbilde: Pixabay
Du har kanskje hørt at olje- og gassindustrien bidrar til store mengder utslipp av CO2, men visste du at også sementindustrien er en stor synder?
I følge FNs klimapanel er menneskeskapte klimaendringer vår tids største trussel. Uten fullskala CO2-fangst, transport og lagring vil vi ikke lykkes med å nå Parisavtalens mål. Her kan grønn sement være en viktig del av løsningen.
I en podcastserie på fire episoder ønsker vi å lære mer om hvordan CO2-fangst, transport og lagring kan bidra til å redusere klimagassutslippene og menneskeskapte klimaendringer.
Medvirkende:
Per Brevik, Direktør for alternativt brensel og bærekraft
Johan Hustad, Direktør ved NTNU Energi
Cecilie Svabø, enerWE
Sendingen inneholder annonsørinnhold fra:
Fortum Oslo Varme
Equinor
Total
Norsk olje og gass
LO
NHO
Norsk Industri
Heidelberg Cement
Bakgrunnsbilde: Pixabay
Din nye kollega er kanskje ikke et menneske?
Har du fått noen nye kolleger i det siste? Oljeselskapet Pandion Energy jobber nå for å supplere geologistaben, men denne gangen er det ikke snakk om mennesker.
Nå har Pandion Energy etablert samarbeid med Google og Computas for å løfte frem digitale geologer som skal hjelpe menneskene i organisasjonen.
Medvirkende:
Kine Johanne Årdal, Digitalization Manager, Pandion Energy
Morten Forfang, Fagdirektør, Computas
Chul Christian Aamodt, Adm. dir, enerWE
Produsert av enerWE Partnerplattform. Sendingen er sponset av Pandion Energy og Computas og inneholder produktplassering.
Roboter gir HMS, bedre kvalitet og reduserte kostnader. Roboter er på full fart inn i olje- og gassindustrien. Hva betyr det for deg?
- Står din jobb i fare for å bli overtatt av roboter?
- Kommer du til å få en robot som kollega i nær fremtid?
I denne episoden har vi tatt en prat med Håkon Hilmar Ferkingstad i Gassco om hvordan de har tatt bruk av roboter.
Medvirkende:
Håkon Hilmar Ferkingstad, Principal Engineer, Gassco
Chul Christian Aamodt, Adm. dir. enerWE
Sendingen er sponset av Gassco og inneholder produktplassering.
Utslipp av CO2 bidrar til global oppvarming. I følge FNs klimapanel er menneskeskapte klimaendringer vår tids største utfordring, som kan føre til mer enn 200 millioner klimaflyktninger frem mot 2050. FNs klimapanel mener at fullskala CO2-fangst, transport og lagring er helt nødvendig for å lykkes i å nå Parisavtalens mål.
I en podcastserie på fire episoder ønsker vi å lære mer om hvordan CO2-fangst, transport og lagring kan bidra til å redusere klimagassutslippene og menneskeskapte klimaendringer.
Medvirkende:
Trude Sundset, Adminstrerende direktør, Gassnova
Nina Enaasen Flø, Prosessingeniør, TCM
Jeanette Iren Moen, Fagsjef, Norsk Industri
Are Tomasgard, LO-sektretær, LO
Steinar Eikaas, Leder for lavkarbonløsninger, Equinor
Hildegunn Blindheim. , Direktør for klima og miljø, Norsk olje og gass
Nils Røkke, Direktør for bærekraft, SINTEF
Cecilie Svabø, enerWE
Sendingen inneholder annonsørinnhold fra: Fortum Oslo Varme, Equinor, Total, Norsk olje og gass, LO, NHO, Norsk Industri, Heidelberg Cement,
Bakgrunnsbilde: Pixabay
Oslo kommune har som mål å redusere klimagassutslippene med 50 % innen 2020, og 95 % innen 2030, sammenliknet med 1990-nivået.
På Klemetsrud produseres fjernvarme ved å brenne restavfallet fra Oslos befolkning.
Selve forbrenningen slipper fremdeles ut ca. 400 000 tonn CO2 i året, noe som utgjør hele 14 % av Oslos CO₂-utslipp.
Det er det største enkeltutslippet i Oslo og tilsvarer utslippet til omtrent 60 000 biler i året. For at Oslo skal nå klimamålene, er det helt avgjørende å kutte i utslippet på Klemetsrud.
I en podcastserie på fire episoder ønsker vi å lære mer om hvordan CO2-fangst, transport og lagring kan bidra til å redusere klimagassutslippene og menneskeskapte klimaendringer.
Medvirkende:
Jannicke Gerner Bjerkås, CCS-direktør, Fortum Oslo Varme
Cecilie Svabø, Administrerende direktør, enerWE
Sendingen inneholder annonsørinnhold fra:
Fortum Oslo Varme
Equinor
Total
Norsk olje og gass
LO
NHO
Norsk Industri
Heidelberg Cement
Teknologi fra Sørlandet skal bli en del av løsningen.
Medvirkende i podcast: Konserndirektør Kraftforvaltning Steffen Syvertsen i Agder Energi og utviklingsdirektør og gründer Chul Christian Aamodt i enerWE.
Produsent: Cecilie Svabø
Bakgrunnsbilde: Pixabay
Denne episoden inneholder produktplassering!
Hva vil digitalisering og robotisering bety for norsk industri?
Digitalisering griper i dag inn i hele verdikjeden, og nye produkter, markeder og forretningsområder utvikles. Ny teknologi påvirker også i stor grad markedsmodellene, og mange bedrifter satser betydelige midler i den tjenesteytende og digitale delen av sin virksomhet.
enerWE var tilstede på konferansen Industri Futurum. Her forsøker vi å forstå hva digitalisering og robotisering vil bety for norsk industri.
Medvirkende i podcast:
Administrerende direktør Stein Lier Hansen i Norsk Industri
Stefan Hyttfors, Hyttfors AB
Ann Christin Andersen, Chief Digital Officer, TechnipFMC og styreleder i Norsk Industri sin avdeling for olje og gass
Tor Erik Nicolaisen, Manager Manufactoring Engineering, Steertech Raufoss
Einar Hareide, industridesigner, Hareide Design
Geir Ringen, professor, NTNU Institutt for maskinteknikk og produksjon
Hans Petter Kleppen, forskningsdirektør, ACD Pharmaceuticals
Pål Romberg, EVP, Borregaard
Jan Christian Vestre, CEO, Vestre
Hege Økland, CEO, NCE Maritime CleanTech
Ingrid Riddervold Lorange, adm. dir., Siva
Arne Torget, Poet
Utviklingsdirektør Chul Christian Aamodt i enerWE.
Produsert av enerWE Partner Plattform
Bakgrunnsbilde: Pixabay
Sendingen inneholder produktplassering fra Norsk Industri.
Potensiale for norsk teknologieksport på 50 milliarder kroner.
Under ZERO-konferansen presenterte ABB og miljøstiftelsen ZERO notatet «Flytende havvind på 1-2-3. Norges neste offshoreeventyr?»
I følge notatet har havvind et potensial for norsk teknologieksport på 50 milliarder kroner. Det er mer enn halvparten dagens norske sjømateksport.
Medvirkende i ENERGIBRANSJENS TEMAPODCAST:
Einar Wilhelmsen, Fagansvarlig for energi og kraftsystemer, ZERO
Arne Eik, Lead Business Developer Offshore Wind, Equinor
Jon Dugstad, Director for wind and solar, NORWEP
Espen Barth Eide, Ap, medlem av Energi og miljøkomitéen på Stortinget
Tor Eivind Moen, VP Market Development New Energy, ABB
Monika Inde Zsak, CEO, BKK Grønn Invest
Chul Christian Aamodt, Utviklingsdirektør, enerWE
Produsert av enerWE Partnerplattform.
NB! Sendingen presenteres av ABB og inneholder produktplassering.
Digitalisering endrer samfunnet og i denne episoden av Energibransjens TEMApodcast tar vi en prat med Renate Enge i Dassault om hvordan trender og digitalisering i praksis endrer hverdagene til ingeniørene.
Dassault Systems deltar som sponsor når olje- og energibransjen møtes de på konferansen Digital Energy 2018 den 21. november i Stavanger for å ytterligere å bidra til praten og diskusjonene rundt dette interessante og relevante temaet.
For mer informasjon: digital-energy.no
Tid: 21. november 2018.
Sted: Clarion Stavanger
NB! Denne podcast-episoden inneholder produktplassering.
Medvirkende i podcast: Partner Success Manager/ Cloud Lead Renate Enge fra Dassault Systems og utviklingsdirektør Chul Christian Aamodt i enerWE.
Produsent: Cecilie Svabø
Bakgrunnsbilde: Pixabay
Norsk industri er i internasjonal konkurranse og det gjør at bransjen ikke kan ta seg råd til noe hvilekjær selv om tidene er gode.
I Energibransjens TEMApodcast forteller administrende direktør Stein Lier Hansen i Norsk Industri at Norge konkurrerer med både lavkost- og høyteknologiske land, og at norsk industri derfor må være fremoverlent for å løfte seg høyere i verdikjeden. - Vi må alltid tenke gjennom hvordan vi kan ta i bruk ny teknologi for å produsere mer per ansatt, mer per time og mer per energiinnsats, forklarer Hansen.
Gjennom å vise frem en rekke digitale og teknologiske nyskapinger i ulike industrier gir Norsk Industri et innblikk i fremtidens avanserte industri. Norsk Industri vil også vise hvordan et felleskap mellom utdanning, forskning og industri støttet av virkemiddelapparatet kan forsterke et allerede høyt teknologisk nivå ved å utnytte de muligheter som følger av digitalisering og økt datakraft.
Les mer på Industrifuturum.no.
Tid: 19.-20. november 2018.
Sted: Clarion Hotel & Congress Oslo Airport
Medvirkende i podcast: Administrerende direktør Stein Lier Hansen i Norsk Industri og utviklingsdirektør Chul Christian Aamodt i enerWE.
Produsent: Cecilie Svabø
Bakgrunnsbilde: Pixabay
Energibransjens TEMApodcast inneholder produktplassering.
Derfor installeres solceller på taket på Skagerak Arena.
Det er mange som har ristet på hodet i Odd. Men når jeg drar resonnementet om at dette er noe vi skal tjene penger på ved å gjøre oss mer attraktive for sponsorene så forstår de aller fleste det, forteller Einar Håndlykken, daglig leder i Odds Ballklubb i ENERGIBRANSJENS TEMAPODCAST. Så skal du heller ikke være rakettforsker for å forstå at selskaper som Skagerak Energi og ABB synes solcelleprosjektet gjør sponsoratet mer attraktivt.
enerWE ble med opp på taket på Skagerak Arena for å se på solcellene.
NB! Denne podcastepisoden inneholder produktplassering.
Medvirkende:
Einar Håndlykken, Daglig leder, Odds Ballklubb
Stian Reite, Product manager for Smart Grid, ABB.
Henrik Landsverk, prosjektleder for Skagerak Energilab, Skagerak Nett
Chul Christian Aamodt, Utviklingsdirektør, enerWE
Produsert av enerWE PartnerPlattform
Bakgrunnsbilde: ABB
Ber Odds fotballsupportere om hjelp til å snakke
Den norske stat skal bruke mange milliarder kroner på veien mot fullskala CO2-fangst og lagring. Utfordringen er at folk flest ikke forstår hva dette er.
Dette er bakgrunnen for at Gassnova nå har invitert Odds ballklubb til lunsj for å lære seg å snakke til det norske folk og ikke bare til politikere og forskere.
Medvirkende:
Terje Søviknes, Olje- og energiminister
Far og datter, Oddsupportere
Steinar Eikås, leder for lavkarbonløsninger, Equinor
Trude Sundset, administrerende direktør i Gassnova
Einar Håndlykken, daglig leder i Odds ballklubb
Steffen Hagen, kaptein på Odd
Nils Røkke, Bærekraftsdirektør i SINTEF
Johan Hustad, Direktør for NTNU Energi
Stein Lier Hansen, Administrerende direktør, Norsk Industri
Hildegunn Blindheim, Direktør for klima og miljø, Norsk olje og gass
Chul Christian Aamodt, Utviklingsdirektør, enerWE.
Med milliarder i rygger skal Eksportkreditt hjelpe flere norske, grønne bedrifter internasjonalt.
Det er ingen tvil om at A/S Norge har nytt godt av eksport i petroleumsindustrien. Dette er en industri som kommer til å bidra også i tiår fremover.
Samtidig trenger vi flere bein å stå på. Kanskje er det nettopp inntektene og kunnskapen fra petroleumsindustrien som kan hjelpe oss til også å ta en lederposisjon innen fornybarrevolusjonen og det grønne skiftet?
NB! Denne podcast-episoden inneholder produktplassering.
Medvirkende:
Utlånsdirektør Ivar Slengesol, Eksportkreditt.
Gründer og Utviklingsdirektør Chul Christian Aamodt, enerWE
Produsent Cecilie Svabø, enerWE
Podcasten er produsert av enerWE Partnerplattform
Høsten 2018 overtar EPIM ansvaret for å forvalte løsningen for pre-kvalifisering av leverandører til operatørselskapene på norsk sokkel. Ansvaret har tidligere ligget hos Achilles.
Den nye løsningen har fått navnet EPIM JQS. Dersom du ønsker å vinne anbud og levere produkter og tjenester til operatørselskapene på norsk sokkel har du ikke råd til å la være å lytte til denne podcastepisoden.
NB! Denne podcast-episoden inneholder produktplassering.
Medvirkende: Yngve Nilsen, EqHub & JQS Service Responsible og Chul Christian Aamodt, Utviklingsdirektør i enerWE.
Produsent: Cecilie Svabø, enerWE.
Bakgrunnsbilde: Pixabay
Slik skal softwarespesialister og globale industriaktører revolusjonere oljebransjen
Energibransjens temapodcast løfter frem temaer i olje ? og energibransjen. I denne episoden ser vi nærmere på digitalisering i olje- og gassbransjen.
Chul Christian Aamodt, Utviklingsdirektør i enerWE diskuterer utfordringer, muligheter og trender med Espen Storkaas, Vice President Digital, Upstream Oil & Gas, ABB og Marius Kjeldahl, Chief Technology Officer i Oliasoft.
ABB er et stort globalt industrikonsern med stor aktivitet i mange industrier. Oliasoft er et relativt nystartet softwareselskap som gjennom digitalisering har som mål å revolusjonere boring og brønn. Hva har de to selskapene til felles? Hva har de ulike industriene til felles? Hvordan skal digitalisering bidra til den nødvendige effektiviseringen som olje- og gassindustrien må gjennomføre for å ivareta lønnsomheten?
Energibransjens temapodcast er produsert av enerWE og sponset av ABB, Kongsberg Digital og Oliasoft. Denne episoden inneholder produktplassering fra ABB og Oliasoft.