Gå til sidens hovedinnhold

Derfor spiller vi poker

Poker

- Forbudet mot poker er bare tull.

(DUBLIN/Side3): I USA er det en kjensgjerning at idrettsprofilene spiller poker. NFL-spiller, hockeyspillere og andre idrettsstjerner flokker til pokerbordet.

I Norge er ikke dette annerledes, og i Dublin kryr det av idrettsprofiler som reiser over for å delta i norgesmesterskapet.

Kjersti Grini, John Carew og Petter Northug er bare noen kjente fjes som trives rundt filtduken og som man ofte har kunne se i diverse turneringer.

Årets NM er intet unntak og utenom Grini og Carew, er også Thomas Myhre, Ronny Johnsen og Bengt Skammelsrud på plass i Dublin for å delta i turneringen.

Men hva er det som gjør poker så attraktivt for idrettsprofilene?

Vi spurte fire tidligere fotballproffer om hvorfor de spiller poker.

Thomas Myhre - tidligere målvakt for blant annet Everton, Sunderland og Besiktas.

- Hvorfor spiller Thomas Myhre poker?

- Fordi jeg er så utrolig fascinert av spillet. Jeg var med i fjor og synes det var veldig morsomt. Jeg er så heldig å få spille for NordicBet, så da fikk jeg være med i år også.

- Hva er det beste med poker?

- Det er uforutsigbarheten. Det nytter ikke å bare ramle inn. Poker er et ferdighetsspill og jo mer du spiller, jo mer skjønner du hva det går ut på. Du lærer å tenke på en mer fornuftig måte. Man ser seg ikke bare blind på egne kort, men begynner å tenke på hva motstanderen din sitter med og så videre. Som tidligere idrettutøver og en person med stort konkurranseinstinkt er jeg både ydmyk og fascinert over kvaliteten på de folkene som deltar i norgesmesterskapet. Jeg har jo alltid har lyst til å bli bedre og vinne, og da er det deilig med et spill som pirrer de følelsene der.

- Hva tenker du om forbudet mot poker i Norge?

- Nei, det er vel rimelig tydelig på hva jeg mener om det. Jeg mener jo at det burde oppheves og nå virker det jo som at det er bevegelse mot det. Selv om det er hyggelig i Dublin, er det jo spesielt at det norske mesterskapet som samler rundt 1300 mennesker skal avholdes i utlandet.

- Tror du myte og uvitenhet rundt poker er en grunn til at det er ulovlig i Norge?

- Skateboard var ulovlig i Norge tidligere. Det virker som mange tror at poker betyr man er tilbake til den ville vesten med horing, drikking og gambling. Men poker har kommet til den moderne tidsalderen og folk som driver med dette på heltid er veldig seriøse. Det er ikke flaks som avgjør, men ferdigheter.

Ronny Johnsen - tidligere forsvarspiller for Manchester United, Aston Villa og Besiktas.

- Hvorfor spiller Ronny Johnsen poker?

- Først og fremst er det jo fordi jeg er ambassadør for Unibet. Men jeg synes det er veldig sosialt og utrolig gøy å spille sammen med gode venner.

- Hvorfor tror det er så mange idrettsutøvere og tidligere idrettsutøvere som spiller poker?

- Det ligger vel noe i spenning og utfordringen som poker gir dem. Som nevnt er det jo også veldig sosialt, noe som er utrolig hyggelig. Så er det sikkert mange som har vært mye på tur gjennom karrieren og da blir det fort til at man tar frem kortstokken.

- Hva tenker du om pokerforbudet i Norge?

- Etter regjeringsskiftet har det jo blitt veldig i vinden med poker, så vi får se om det blåser riktig vei. Jeg håper virkelig at det er noen over for å sjekke opp rundt NM og at de ser hvor fantastisk denne turneringen er. Det virker som at det åpner seg opp.

John Carew - tidligere spiss for Valencia, Lyon og Aston Villa.

- Hvorfor spiller John Carew poker?

- Jeg synes det er veldig gøy og utfordrende. Jeg er et konkurransemenneske, og det er morsomt å krydre hverdagen med litt pokerspill.

- Hva tror du det kommer av at så mange idrettsutøvere holder på med poker?

- Det kommer nok av adrenali og det suget på spenning. Nå spiller jeg så veldig mye, men synes det er utrolig gøy å være med på slike pokerturneringer som NM. Her kan du møte gamle venner og kollegaer, spille litt poker og ha det gøy.

- Hvor god er du i poker?

- Jeg er helt ok. Jeg har vært med på verdensmesterskapet i Las Vegas og spilt European Poker Tour i London og Barcelona, så jeg har fått litt erfaring. Men det er utrolig mange andre her som er mye bedre enn meg.

- Hva tenker du om at det ikke er lov å spille poker i Norge?

- Det har jeg egentlig ikke så for mye formening om, men jeg synes jo at det er synd med tanke på hvor mange pokerspillere vi har i Norge. Jeg ser ikke problemet med å tillate poker i Norge.

Bent Skammelsrud - tidligere midtbanespiller for Rosenborg.

- Hvorfor spiller Bent Skammelsrud poker?

- Det har jeg gjort veldig lenge. Tidligere spilte jeg mye femkortspoker. Da jeg spilte i Rosenborg hadde jeg et fast lag hver mandag med noen gode kamerater. Det var rolig poker uten de store summene involvert, men veldig sosialt og hyggelig.

- Flere tidligere idrettsutøvere spiller poker. Hvorfor tror du det?

- Det har nok litt med den spenningen som er i toppidrett, som man savner når man legger opp. Du får den følelsen tilbake når du sitter rundt pokerbordet og blir presset opp i et hjørne. Da jeg var fotballspiller følte jeg ofte at jeg var bedre enn de andre, men det gjør jeg ikke når jeg spiller poker. Hehe. Her er det helt omvendt og jeg ligger lavt, for å si det sånn.

- Hva er den største misoppfatningen av poker i Norge?

- Det er at poker er et mye større ferdighetsspill enn det folk tror. Man merker fort at mange er mye bedre enn deg. Jeg er nok mer avhengig av gode kort enn andre som har det matematiske i hodet. Det gikk bra første året jeg var med i NM, men etter det har det gått dårligere for hver år. Jeg får vel snart bare slutte og være med.

- Hva tenker du om forbudet mot poker i Norge?

- Det har jeg stått frem for lenge siden og sagt er bare tull. Det er et ferdighetsspill på linje med sjakk og bridge. Selvfølgelig er det litt flaks med i bildet, men det er jo i alle idretter. I fotball har du jo stang inn og stang ut. Det er helt håpløst at man må reise til utlandet for å delta i et NM. På den annen side har jo NM i utlandet blitt en greie og det er veldig hyggelig å reise over, så det er jo bra. Det norske pokermiljøet er jo helt unikt og man blir en stor kompisgjeng. Det spiller ingen rolle om man er 20 eller 50, det er ingen man ikke kan prate med.

Side3 er i Dublin og dekker NM. Se direktestream her.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken