Klokken 12.00 norsk tid i fredag starter nest siste dag av European Poker Tour Wien (EPT).

Av de 910 som stilte til start i hovedturneringen er det 17 spillere igjen som kjemper om en plass på finalebordet. Blant dem er den norske pokerstjernen Johnny Lodden.

Vinneren av turneringen vil stikke av med 836.000 euro i premiepenger, rundt 6,8 millioner norske kroner.

Før dagens spill settes i gang ligger rogalendingen på en foreløpig niendeplass med 1.130.000 sjetonger. På førsteplass ligger Timo Pfutzenreuter med 3.837.000 sjetonger, tett etterfulgt av Pablo Gorddillo med 3.582.000 sjetonger.

Dag fire ble avsluttet med en storeblind på 24.000 sjetonger, så Lodden har gode muligheter for å komme seg til finalebordet lørdagen.

Country Manager i Pokerstars Norge, Thomas Udness, er meget positiv før dag fem starter.

- Johnny Lodden har vært i verdenstoppen i snart et tiår. Han er den absolutt mest meritterte spilleren igjen av EPT Wien. Johnny har spilt meget godt gjennom hele turneringen, og nyter nok stor respekt rundt bordene. Da han ble nummer tre i EPT Grand Final i Monte Carlo i fjor var det i et ekstremt sterkt felt med flust av verdensstjerner blant de siste 16. Her i Vienna er Johnny den store stjernen. Jeg er helt sikker på at han kan vinne denne turneringen, selv om han har litt mindre enn snittet i chips når vi starter dag fem. Det ville i så fall vært vel fortjent etter tre finalebord og hele åtte topp 20-plasseringer på European Poker Tour, sier Udness til Side3.

Akkurat nå er det norske pokeresset uansett sikret 36.150 euro i premiepenger, cirka 298.000 norske kroner.

Johnny Lodden er en av Norges mest kjente pokerspillere og har lang erfaring fra European Poker Tour, med blant annet tredjeplass i Monte Carlo i fjor, en åttende plass i Budapest i 2008 og en niende plass i EPT Sanremo i 2011.

FØLG JOHNNY LODDEN KAMP OM MILLIONE DIREKTE FRA WIEN UNDER:

HTML EMBED