Gå til sidens hovedinnhold

Slik jukset de til seg poker-millioner

Denne videoen avslører hvordan duoen trikset til seg millionbeløp.

Pokerverdenen rystes nå av en aldri så liten skandale som involverer millioner av kroner, et intrikat signalsystem - og videoen som avslører det hele.

På tampen av januar 2013 skrev svenske aftonbladet.se om en video som spredte seg i pokermiljøet som antydet at franskmennene Jean-Paul Pasqualini og Cedric Rossi signaliserte til hverandre for å skaffe seg fordeler over de andre spillerne rundt finalebordet.

Dette var i det franske pokermesterskapet Partouche Poker Tour i 2009. I potten lå det et tosifret millionbeløp.

Ifølge carplayer.com stakk Jean-Paul Pasqualini av med seiren, og rett i underkant av åtte millioner kroner. Cedric Rossi kunne notere seg andreplass, og snaut fem millioner kroner i premie.

3. februar ble en ny video publisert på YouTube.

- Nå har en ny 30 minutter lang film fra finalebordet kommet ut, der man mer enn tydelig ser hvordan spillerne tar fordel av hverandre med hjelp av hemmelige tegn, skriver Aftonbladets Sportbladet Poker i artikkelen «Bekräftat: Spelarna fuskade vid finalen».

Ifølge avisen har arrangørene av Partouche bekreftet at de to spillerne jukset, men at gruppen ikke ønsker å uttale seg utover det.

Se den omstridte videoen her:

HTML EMBED

Nettsiden pokernewsboy.com har studert filmen, og har funnet frem til betydningen av en rekke signaler:

  • Hode = ess
  • Panne = konge
  • Øye = dronning
  • Nese = knekt
  • Munn = 10
  • Nakke = ni eller åtte
  • Armer = lavt par

Steve Ruddock i Poker News Boy skriver at videoen viser at disse signalene stemmer med kortene mennene har på hånda.

- Jeg må si at med mindre videoen er veldig kreativt klippet sammen, er bevisene for juks ganske sterke.

Den svenske pokerproffen Michael Tureniec var med i finalen i 2009. Han kom på syvende plass, og kasserte inn rundt én million kroner. Han forteller til den svenske pokernettsiden PokerListings at han hadde en dårlig følelse allerede før finalen startet.

- Jeg ble selvsagt veldig misfornøyd av å se videoen, jeg hadde mine mistanker både under og etter finalebordet, spesielt etter at de to kom på første- og andreplass, sier han til nettsiden.

Det er så langt ikke signalisert at det vil bli foretatt rettslige skritt mot Jean-Paul Pasqualini og Cedric Rossi. Tureniec er imidlertid klar i sin anmodning.

- Jeg skulle gjerne sett dem utestengt fra alle pokerturneringer fremover, og at Partouche-gruppen reagerer rettslig overfor dem, sier han til PokerListings.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken