Gå til sidens hovedinnhold

- Nå blir det ny vaskemaskin

Poker

Vegard Nygaard er best i Norges største folkesport.

DUBLIN (Side3): Onsdag 9. april gikk startskuddet for årets hovedturnering i norgesmesterskapet i poker. Deltakerrekord ble satt da 1264 håpefulle pokerspillere registrerte seg til å spille om hovedpremien på nesten 1,3 millioner norske kroner.

Store stjerner som Johnny Lodden, Stephan Kjerstad og Thor Hansen, samt kjendiser som John Carew, Triana Iglesias og Fridtjov Såheim, var blant de som stilte til start. Én etter én måtte de dog takke for seg, og søndag 13. april var det klart for finalebord og de siste åtte spillerne.

Rundt filtduken i Dublin satt Atle Ulriksen, Erik Andre Arnesen, Terje Juliussen, Asbjørn Elvevold, Mathias Storvik, Vegard Nygaard, Daniel Nesbakken og Afshin Alikhani.

Ulriksen lå best start med 11.075.000 sjetonger, mer enn dobbelt så mange sjetonger som nummer to på listen.

- Veldig glad

Kampen om hovedpremien skulle vise seg å bli hard og dramatisk. De fire finalistene inngikk etter hvert en avtale om å å dele premiepengene. Alle fire ville få 80.000 euro hver, mens vinneren kunne stikke ekstra 22.000 euro i lommen.

Og selvfølgelig tittelen som norgesmester.

Etter cirka syv timers spill var det Vegard Nygaard som kunne smykke seg med tittelen norgesmester i «Texas Hold'Em No Limit» 2014.

Med pokalen i hånden og et bredt smil om munnen var den en lettet og stolt mann som møtte Side3 etter seieren.

- Jeg er veldig, veldig glad for å vinne norgesmesterskapet. Det er veldig stort, sier den nybakte norgesmesteren til Side3.

Nygaard er en av veteranene i NM og har en rekke gode resultater å vise til. Han har flere andreplasser, men har aldri tidligere vært på finalebord i hovedturneringen.

- Hvordan er det å endelig kunne kalle seg selv norgesmester etter «alltid» å ha blitt nummer to?

- Jeg synes jeg fortjente det etter så utrolig mange forsøk. Det smakte godt, smiler Nygaard.

- Hvordan følte du deg før finalen? Var du sliten etter fem lange dager med poker?

- Nei, jeg var ikke sliten i dag. Jeg har vært mer sliten de andre dagene. Noen av de andre dagene var det opp mot 14 timer med spill, mens i dag har vi bare spilt i ni timer, samtidig som vi hadde en lang middagspause. I dag var det bare gøy. Det var kjempemorsomt.

Hard kamp

Seieren skulle ikke bli lett for Nygaard. Gjennom hele dagen var det store svingninger og sjetongene skiftet hender raskere enn noen klarte å si «All in». På et tidlig tidspunkt satt en av spillerne med en stakk på rundt 16 millioner sjetonger.

Spenning var det hele dagen, men etter at de fire siste gjorde en avtale om å dele premiepengene, begynte flere av finalistene å spille veldig aggressivt.

Tilskuerne i Dublin, og de som fulgte med på direktesendingen hos Side3, kunne ikke bedt om en mer dramatisk avslutning. Den endelige seiershånden som gjorde at Nygaard kunne strekke armene i været og juble, var mildt sagt av den utrolige sorten.

Det hele startet da Nygaard åpnet fra knappen med konge-knekt i ruter og Afshin Alikhani synte med syv-fem i spar og kløver. Floppen viste seks-åtte-ni med to ruter, noe som betydde at Alikhani satt med en straight.

De to kamphanene endte etter hvert «all in»mot hverandre og Nygaard var i utgangspunktet på utkikk etter en ruter som ville gi han flush. Med en dame på turn var Alikhanii førersetet, men Nygaard plukket opp en tier i tillegg til sine ruterkort, noe som gjorde at norgesmesterskapet i 2014 ble avgjort på en meget dramatisk og spennende måte.

- Det var utrolige mange spennende potter i dag og sjetongene gikk jo fram og tilbake, som dere helt sikkert så. Alle hadde sjetonger og alle kunne vinne. Det var rimelig utrolig til tider, og den siste hånden var jo litt flaks, den var det. Men jeg følte at jeg spilte veldig bra og jeg prøvde å gjøre det beste ut av kortene jeg hadde, sier norgesmesteren 2014.

- Du sier du hadde flaks, men du har jo tross alt hatt en rekke topplasseringer i NM og andre turneringer tidligere. Føler du at dette er en liten seier for poker som ferdighetsspill?

- Det var en del tilfeldigheter og litt flaks, men det er mye ferdighet og erfaring inne i bildet her. For eksempel når vi er på slutten der, med så lite chips, det er en situasjon jeg har vært i utallige ganger tidligere. Jeg var sjeldent usikker på hva jeg skulle gjøre og hvordan jeg skulle spille. Det føltes veldig godt.

- Du har jo sikret deg litt over 841.000 kroner. Hva skal du gjøre med pengene?

- Der er jeg litt usikker på hva jeg skal svare. Jeg har ikke fått tenkt helt på det, men jeg har en vaskemaskin som har gått i stykker. Så det blir en ny vaskemaskin, men hva som skjer med resten av pengene er jeg litt usikker på, avslutter den nybakte norgesmesteren.

Les også:

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken