Gå til sidens hovedinnhold

Slik endte millionduellen

Pokerspiller satset én million kroner på at han kunne slå en stortingspolitiker.

VIKA (Side3): Ola Amundsgård (24) regnes blant verdenseliten i pokerspillet Omaha, og hadde ifølge iTromsø en inntekt på 5,4 millioner kroner i 2012. 2013 skal ha vært enda bedre for 24-åringen, som i tillegg til å livnære seg som pokerspiller studerer informatikk ved universitetet i Tromsø.

Amundsgård synes imidlertid lite om arbeidsbetingelsene som pokerspillere har i Norge, og utfordret tidligere i høst stortingspolitikere til å møte ham i en duell, mann mot mann.

Han viftet samtidig med en stor gulrot: Den politikeren som slår ham i poker, får én million kroner av ham i gave. Hensikten er å bevise at poker er et ferdighetsspill.

- Jeg gjør dette for å sette fokus på den svært gammeldagse lovgivningen vi har i Norge, forklarte Amundsgård til Side3 i oktober.

Frp-politikeren Erlend Wiborg meldte seg raskt.

- Det er veldig mange nordmenn som spiller og er opptatt av poker, både på nett og ansikt til ansikt. Nå har vi en regjering som vil legalisere poker, og da synes jeg dette et spennende tiltak, sa Wiborg til Side3.

Lørdag gikk duellen av stabelen. Side3 fulgte den direkte (se nederst).

Som ventet vant Ola Amundsgård enkelt. 24-åringen fra Nordreisa er en av verdens beste i Pot Limit Omaha, som de to også konkurrerte i lørdag.

Han ledet klart da Wiborg i 18-tiden valgte å gi opp.

- Nå lå jeg så langt bak. Vi har spilt over tusen hender. Jeg er mektig imponert. Jeg visste jeg kom til å tape, men jeg merket også hvor mye konsentrasjon som kreves, i tillegg til å være god matematisk. Der merket jeg også hvor god Ola var, sier Erlend Wiborg til Side3.

- Du har fått forsterket inntrykk av at poker er et ferdighetsspill?

- Ja, det er det ingen tvil om. De som hevder at poker er et lykkespill, de bør se på den kampen vi hadde nå, konstaterer Wiborg.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt

Kommentarer til denne saken