En av Norges mest kjente pokerspillere, Johnny Lodden, gikk til søksmål mot skattemyndighetene da Skatt Nord krevde at han skulle betale skatt av pokergevinster på 3.5 millioner kroner.

Lodden mente selv at han allerede hadde betalt skatt på gevinsten, men Skatt nord mente pokerspilleren drev virksomhet og at han skulle beskattes på en annen måte. Pokerspilleren måtte blant annet selge huset for å dekke gjelden.

Oslo tingrett gir Lodden medhold i at skattevedtaket bygger på flere feil.

«Faktiske feil»

«Etter rettens syn har han godtgjort at det foreligger feil i de faktiske premissene for skattevedtaket, og at dette har virket inn på vedtakets resultat i en slik grad at det må lede til ugyldighet» skriver Oslo tingrett i dommen.

Retten mener imidlertid at Loddens gevinster fra Betfair ikke er å regne som skattefrie, men at inntekt fra Betfair skal være gjenstand for kapitalbeskatning.

Fordi ingen av partene har fullt og helt vunnet saken, må både Lodden og Skatt nord betale saksomkostninger. Retten har imidlertid bestemt at Skatt nord skal betale tilbake 150.000 kroner til Lodden i saksomkostninger. Dette er langt mindre enn Lodden krevde.

Lodden er fornøyd

Lodden har tjent millioner på nettpoker de siste ti årene, men også tapt enorme summer. Han har oppgitt store summer til beskatning uten at han har trukket fra tapene.

I dag fikk Lodden beskjeden om at han har vunnet mot Skatt nord i retten på en rekke punkter. Pokerspilleren delte selv nyheten på sin egen Facebook-side.

- Ligningen min blir opphevet. Uten føringer, men med sterk kritikk av dommeren mot Skatteetaten om at de har sviktet. Jeg fikk ikke medhold i skattefrie tippgevinster, men igjen totalt sett er dette en dom som er noe av det bedre jeg kunne håpet på, skriver Lodden.

Profilert pokerspiller

Johnny Lodden har livnært seg som pokerspiller siden han var 18 år gammel og har gode plasseringer fra flere store, internasjonale turneringer.

Rogalendingen er regnet som en av Norges beste pokerspillere og under norgesmesterskapet i poker i Dublin i 2014 ble Jørpelands-gutten innlemmet i Norsk pokerforbunds «Hall of fame».

I skrivende stund deltar Lodden i EPT London Season 11.

Johnny Lodden har ikke vært tilgjengelig for en kommentar.

Les også: