En 28 år gammel sørlending som spiller under kallenavnet «Kometen1» på PokerStars, endte på andreplass i storturneringen «Sunday Million» mandag morgen.

Førstepremien i turneringen var på 207.241 dollar, over én million norske kroner, mens andrepremien var på 104.355 dollar.

- Vi inngikk en avtale om å ta 140.000 dollar hver da vi var to spillere igjen, forteller sørlendingen til Nettavisen.

Det betyr at 28-åringen nå er 719.600 kroner rikere. Hadde hans sjuerpar beseiret motspillerens tierpar i den avgjørende hånden, hadde han fått ytterligere 155.000 kroner.

- Jeg spurte om vi skulle gjøre en avtale da det var fire spillere igjen, men ingen var interessert. Så spurte jeg da vi var tre igjen, men han som endte på tredjeplass ville ikke, sier Kometen1.

Han har spilt poker i cirka fire år, men regner seg ikke som noen storgambler. Foruten søndagsturneringene til PokerStars spiller han stort sett cashgame på nivåene 2-4, 3-6 og av og til 5-10.

Sørlendingen har aldri tidligere deltatt i noen store liveturneringer og er usikker på om han får med seg norgesmesterskapet i Nottingham denne våren, selv om økonomien nå gjør det uproblematisk.

- Vi er fire kompiser som skal reise til Las Vegas nå snart og være der i ti døgn, forteller 28-åringen til Nettavisen.

Det blir vel litt poker der også.

PS! Det var også en nordmann på fjerdeplass i turneringen, «Gullars85» fra Bergen. Han fikk om lag 300.000 kroner for innsatsen.

Les flere pokerartikler her!