(DUBLIN/Side3): - Det føles veldig bra og utrolig hyggelig å bli tatt opp i «Hall of fame", sier Johnny Lodden til Side3.

Rogalendingen har lenge blitt regnet som en av Norges aller beste pokerspillere og under norgesmesterskapet i Dublin ble hans innsats for norsk poker hedret ved å bli innlemmet i Norsk pokerforbunds «Hall of fame".

«Hall of fame» er en ny tradisjon som ble startet opp under norgesmesterskapet i 2013. Da var det NM-general Frode Fagerli, pokerproff Annette Obrestad og "Gudfar" Thor Hansen som fikk æren av å bli innlemmet.

Hvem som skal bli valgt inn i «Hall of fame» stemmes fram av en jury bestående av medlemmer av «Hall of fame» og styremedlemmer i Norsk pokerforbund. Ifølge Norsk pokerforbunds egne nettsider er noen av kriteriene at man har representert poker på en god måte, spilt i mer enn fem år siden gjennombruddet og levert prestasjoner på høyt nivå.

Lodden har livnært seg som pokerproff siden han var 18 år, og han forteller til Side3 at utmerkelsen kom noe overraskende.

- Det er stort og veldig gøy. Jeg hadde ikke tenkt på at jeg kunne blitt tatt opp, men jeg har vel markert meg bra i de årene jeg har spilt.

- Ikke dårlig for en 29-åring og blitt tatt opp i «Hall of fame»?

- Hehe. Nei, det er vel ikke det. Jeg er vel egentlig altfor ung for "Hall of fame». Ting vil vel bare gå nedover fra nå av, humrer Lodden.

Ikke alene

Men det er ikke bare Lodden som fikk den ærefulle nyheten om sin nye posisjon i Poker-Norge.

Ringreven Jan Olav Sjåvik har lang fartstid fra pokerbordet og er et kjent fjes i det norske pokermilljøet.

Sjåvik har en rekke fantastiske resultater karriere som pokerspiller. Oslo-mannen har nådd finalebordet en rekke ganger i flere av verdens største pokerturneringer. I 2003 ble han blant annet nummer to i verdensmesterskapet i Las Vegas.

Pokerspilleren satte stor prisen på å bli tatt opp i «Hall of fame».

- Det er jo veldig hyggelig å få bli med i denne klubben. Jeg husker da jeg startet å spille poker i 1995. Jeg må ha vært Norges aller dårligste pokerspiller den gangen, så det er jo bra at utviklingen har gått i riktig retning. Heldigvis tar jeg ting fort og har evnen for å lære, smiler Sjåvik.

Han legger til at han synes den nye tradisjonen med en «Hall of fame» er viktig for norsk poker.

- «Hall of fame» er et bra tiltak og er med på å løfte norsk poker. Det er viktig at vi setter pris på og fremhever våre egne. Det er med på å profilere poker, mener hallens ferskeste medlem.

Leder i Norsk pokerforbund, Sigurd Eskeland, forteller at 29-åringen fra Jørpeland var et naturlig valg da nye personer skulle bli valgt inn i «hallen».

- De nye medlemmene er plukket ut av en jury og veldig tidlig i prosessen var det helt klart to personer som skilte seg ut da vi diskuterte hvem som kunne bli tatt opp i «Hall of fame».

Nest siste dag

Norgesmesterskapet nærmer seg slutten, og i hovedturneringen er det i skrivende stund 95 spillere igjen.

Finalen vil spilles søndag og da vil det bli avgjort hvem som kan smykke seg med tittelen norgesmester og premiepotten på litt over én million kroner.

Under kan du se direkte stream fra Dublin, og hos Vimennpoker.no kan du følge kontinuerlig oppdatering fra turneringen.

HTML EMBED