Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er utenfor komfortsonen

Poker

Side3 ble med Triana Iglesias og Linni Meister på privattimer.

5. april gikk startskuddet i gang for norgesmesterskapet i poker.

I fjor var det cirka 1500 nordmenn som tok fri fra jobb og hverdagsstress for å reise til Dublin i Irland for å spille poker. I år blir nok antallet enda høyere.

To av de som skal være med på flyet over er to av Norges flotteste damer, Triana Iglesias og Linni Meister.

De to damene har gjort som Tone Damli Aaberge, John Carew og John Arne Riise og blitt pokerambassadører.

Triana skal spille for Betsafe, mens Linni skal representere NordicBet under norgesmesterskapet.

Nå kan hverken Triana eller Linni skryte på seg å være særlig erfarne i poker og for å kunne delta i et norgesmesterskap, kan det være lurt å ha basiskunnskapene om spillet i orden.

Derfor var det bare en mann jentene kunne ringe da de trengte en hjelpende hånd - pokerproff Stephan Kjerstad.

Optimist

Sunnmøringen blir ofte regnet som en av Norges aller beste pokerspillere og var selvfølgelig ikke vanskelig å be da jentene trengte hjelp.

I tillegg har Kjerstad god erfaring med å trene opp jenter til NM. Både Aylar Lie og Alexandra Joner fikk noen leksjoner av sunnmøringen før sine respektive pokerdebuter.

- De tar det begge ganske kjapt, så dette kommer til å gå så bra så, sier Kjerstad sympatisk til Side3 da vi får overvære pokerskolen.

De to ferske pokerspillerne er ikke like optimistiske som læreren.

- Jeg spilte litt med faren min da jeg var liten, men utenom det har det vært lite pokerspilling. Jeg grugleder meg skikkelig til NM, innrømmer Triana.

Linni er enig.

- Da jeg var liten spilte pappa og jeg poker med fyrstikker, så dette blir første ordentlige pokerturneringen min, forteller Linni.

Utenfor komfortsonen

River, flop, innsats, chips og Store Blind. Det er mye å tenke på når man sitter rundt filtduken, spesielt når man ikke har spilt mye tidligere.

Triania forteller at poker utfordrer henne.

- Poker er skikkelig utenfor komfortsonen min. Jeg har veldig lyst til å spille og det er gøy, men det er så utrolig mye å tenke på. Det er et vanskelig spill, smiler hun.

- Da jeg var med i «Skal vi danse» var det ikke noe problem da de sa «neste uke skal dere danse tango, vals, swing» og så videre. Med poker er det konsentrasjon på et helt annet nivå. Jeg må nok ha en Red Bull tilgjengelig, så jeg klarer å holde konsentrasjonen. Forresten, er det mulig å få tak i en kasse Red Bull, spør hun, før hun bryter ut i latter.

- Ja, «Skal vi danse» var ingenting i forhold til dette her. Da hadde man stålkontroll, legger Linni til.

Kjerstad på sin side rolig på en side av pokerbordet og går rolig igjennom spillets gang. Han lar jentene fordøye informasjon og stille spørsmål, før han går videre til neste post.

- Det går deg ikke på nervene å trene opp disse to i noe du gjør daglig?

- Ikke svar på det, bryter Triana inn.

- Hehe. Nei da, det går så fint. Faktisk har det vært nyttig for meg selv å lære bort spillet. Når man spiller så mye som jeg gjør, går ting fort på autopilot. Når jeg går sakte igjennom spillet som nå, husker jeg hvorfor det er lurt å gjøre ting slik eller slik.

Selv er Linni bare full av lovord om sin læremester.

- Stephan er utrolig flink til å forklare ting og ekstremt tålmodig. Dette tar litt tid, sier hun lattermildt.

Aylar er best

Det blir stille i rommet da undertegnede ber pokerproffen rangere damene han har trent opp. Allikevel går førsteplassen til den «første» pokerbaben, Aylar.

- Med Aylar brukte vi mye tid med. Det var mange leksjoner og timer rundt pokerbordet, så det blir litt urettferdig av meg å trekke inn henne i den rangeringen. Hun hadde jo mange gode resultater i etterkant også. Nei, la oss bare si at det kan være mange tilfeldigheter i poker og at alle har hatt sine styrker og svakheter. Jentene får nesten spille NM før vi trekker konklusjonen, sier Kjerstad diplomatisk.

På spørsmål om hva jentene frykter mest under turneringen i Dublin, er Triana mest bekymret over de små tingene.

- Dette med pokeretikke og kutyme. Hva er lov og ikke lov rundt bordet. Hva vil folk kritisere, det har jeg har ikke helt kontroll over ennå. Det er vel det som bekymrer meg mest. Og at jeg må regne så mye hele tiden. Det er uvant, sier hun.

Stephan prøver å trøste med at det er ingen som vil kritiskere spillet hennes under selve turneringen.

- ... Men i baren etterpå kan det bli verre, humrer han.

- Hva er de beste pokertipsene dere har fått av Stephan da?

- Kaste dårlige hender og være tålmodig, sier Triana.

- Hva med deg, Linni?

- Det er... (snur seg mot Kjerstad) Hva er det beste tipset jeg har fått av deg i kveld? Å ja, være tålmodig, sier Linni, før alle bryter ut i latter.

Ingen nåde

Kjerstad legger til at jentene må bare utnytte til det fulle at mange sikkert vil undervurdere dem, noe mange gjorde da Aylar og Joner satte seg ned rundt bordet i Dublin.

For både Aylar og Joner imponerte stort da de deltok i NM. Aylar stakk nesten av med seieren i «Ladies Event» første året hun deltok, mens Joner havnet på en 336. plass av over 1100 spillere i 2013.

Kjerstad selv er vant til å spille mot noen av verdens beste i poker, både kvinner og menn, og sier det skal mer til å vippe han av stolen en en dyp utringning.

- Hva gjør læremesteren dersom han møter noen av sine elever i hovedturneringen? Vil han være snill?

- Skulle jeg møte en av dem, må jeg vel vise dem hvordan det gjøres, smiler han lurt.

Side3 vil dekke norgesmesterskapet i poker direkte fra Dublin.

Les også:

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken