— Det føles helt uvirkelig, og har nok enda ikke gått helt opp for meg hvor stort dette er. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle få til dette her, det er helt drøyt, sier en overveldet Felix Stephensen et godt stykke utpå «dagen derpå» i Las Vegas.

Han feide gjennom dag sju i årets Main event, siste før finalebordet, og er altså den med nest flest chips når de ni finalistene møtes igjen i Vegas 10. november.

— Siste dagen starter jeg med 7.7m og fikk to viktige doblinger med AK. Først mot A9 og så mot KQ til hhv 15m og 30m. Ny yndlingshånd ja, forteller han om hvordan han kom seg helt opp i toppen av feltet.

Men veien dit var lang og tung.

— Gjennom hele turneringen hadde jeg aldri noe særlig grov stack, jeg lå stort sett rundt snittet eller litt under. På Dag 4 syns jeg spillet løsnet litt og jeg begynte å bygge ganske bra. Etter den dagen swappet jeg et par prosenter med Norges største glidbruker og jeg hadde nok aldri vært her i «November 9» hadde det ikke vært for den genistreken! Dette var også dagen som var eneste gang jeg risikerte turneringslivet mitt med dårligst hånd, KJ mot AK, men jeg fant et par knekter heldigvis, forteller han

Samme dag fikk han også bryne seg på Phil Ivey.

— Godt utpå dag 4 fikk jeg beskjed om at jeg skulle bli flyttet til TV-bordet med Phil Ivey direkte til høyre for meg. Etter en drøy halvtime ender vi heads up i en hånd hvor han byr river, jeg raiser og den legendariske Ivey-stirringen kommer i spill. Øynene hans popper ut og man får mest lyst til å grave seg ned. Etter de mest intense 3,5 minuttene i mitt liv – det føltes som 3,5 timer – ender han så klart opp med å gjøre et riktig kast, smiler han

Så begynte han etter hvert å ane et finalebord et stykke foran seg.

— Jeg prøvde hele veien å bare ta en dag om gangen. Var veldig short inn til dag 6 med en drøy mill når avg var på rundt 2,5m. Så fikk jeg meg en veldig viktig dobling en av de første hendene den dagen med, gjett hvilken hånd, joda, AK mot QJ og plutselig var jeg veldig godt med. Da begynte jeg så smått å tenke på at det ikke var så altfor mange igjen mellom meg og November 9, forteller han.

Eksploderte

Vi pratet så vidt med Ola Amundsgård underveis siste dagen, og han kunne fortelle at det var god stemning på railen med ti mann igjen. Og selv om det ikke var så mange nordmenn igjen som fulgte med, merket Stephensen det norske innslaget.

— Det var kvalitet over kvantitet, og jeg satt veldig pris på de som var der, smiler han.

Stemningen da ti ble til ni, var nesten ubeskrivelig. I hvert fall når man ikke kan portugisisk.

— Når tiendemann røk ut tok det helt av, hele rommet eksploderte og alle i november 9 føk rundt og klemte hverandre og railen. Den brasilianske railen tok helt av med konfetti, "vamos" og sanger jeg ikke kan oversette. All ære til de for å lage mye moro fra første til siste flopp. Regner med de trengte en liten opptur etter VM-fadesen, forteller han.

Det ble en bra feiring i Las Vegas, og en tilsvarende tung dagen derpå.

— Det var relativt blytungt å stille til 10 forskjellige intervjuer klokken ett for å si det sånn, smiler han.

Armbånd

Felix har ikke tenkt så mye over finalebordet enda, men gjør seg noen kjappe refleksjoner.

— Jeg har nest mest chips men relativt dårlig bordtrekning, så jeg ser på meg selv som en outsider med chippie Joorry som favoritt. Jeg skal i hvert fall gjøre alt jeg kan for å sette meg i best mulig posisjon til å hente hjem bracelet, sier han.

Han kjøper ikke helt den at han slipper litt press i og med at han ikke har mest chips.

— For å være helt ærlig skulle jeg helst hatt mest chips, forteller han.

Dobbelt så lett

Før den tid skal han imidlertid få tatt litt ferie, og det blir nok en og annen feiring.

— Jeg skal få til en kombinert feiring av November 9 og bursdagen min om en uke, og så har jeg tenkt til å spille EPT London og EPT Barca. Foruten om det tror jeg det bare blir å surre rundt i London og Oslo, forteller han.

Felix er egentlig oslogutt, men er bosatt i London der han lever av å spille poker. Hovedsakelig på nett.

— Jeg begynte å spille for rundt fem år siden, og har levd av det i tre år. Nett og live er to vidt forskjellige ting. Det er samme regler, samme spill og mange likheter, men totalt forskjellig fra hverandre. I hovedsak er forskjellene at du kan spille 30 ganger så mange hender i timen online i forhold til live. Onlinepoker er mer teknisk og mattebasert, mens i livepoker kan du stirre ned spillere og plukke opp reads på hvordan han putter chips i potten og ting som det. Her har jeg fortsatt ekstremt mye å lære, forteller han.

Det er for øvrig også et poeng at Norges beste i Main event egentlig spiller Pot Limit Omaha, ikke No Limit.

— De to chipleaderne i WSOP mainevent er PLO-regs som nesten aldri spiller No Limit så er vel ingen tvil hva som er den mest avanserte typen poker. Halvparten av kortene, dobbelt så lett, ler han.

HTML EMBED

Denne artikkelen ble først publisert på Vimennpoker.no.