Nordmannen Felix Stephensen (24) er i skrivende stund historisk med den beste norske plasseringen noensinne i verdensmesterskapet i poker (WSOP) i Las Vegas. Tidligere er det bare nordmannen Tormod Røren (56) som har kommet til finalebordet i gamblingbyen. Det var i 1997 og da deltok det 312 spillere. Røren endte til slutt på en syvende plass og fikk 95.000 dollar i premiepenger. Felix har allerede tangert Rørens plassering og er uansett sikret en tredjeplass og over 25 millioner norske kroner i premiepenger.

Det ble en lang og intens dag for de siste ni. Etter tolv timer med spill, sitter det tre spillere igjen som vil kjempe om 66 millioner kroner. En lang dag med opp og nedturer, ligger nordmannen foreløpig på en sisteplass etter nederlenderen Jorryt Van Hoof og svensken Martin Jacobsen.

Vanlig spill i WSOP er å spille til det kun sitter to mann igjen, slik at disse møtes ansikt til ansikt på finaledagen. Ettersom årets finale dag 1 ble strukket til det lengste, ble det avgjort at spillet vil fortsette dag 2 med tre spillere. Med andre ord, Felix er fortsatt med i kampen om å bli verdensmester i poker.

Etter at fire av ni mann er røket ut, er Stephensen uansett sikret 3.807.753 amerikanske dollar, eller over 25,9 millioner norske kroner, og en historisk tredjeplass. Nordmannen startet dagen med nest mest sjetonger, men hadde lenge dårlig flyt og sjetonghaugen blødde lenge.

Det så stygt ut en periode for Felix, som lå på sisteplass med 13 millioner sjetonger. Spesielt etter flere møter med svenske Jacobsen, der svensken kom seirende ut, klarte Felix endelig å vinne en hånd og dermed doble sjetongene sine.

Etter det gikk det igjen dårlig for nordmannen og i et møte med sjetongleder Van Hoof ble Stephensen tvunget til å gå "all inn". Mens Stephensen satt med ess og åtte i ruter, hadde nederlenderen par i knekt. Heldigvis for nordmannen kom det et ess på floppen, noe som satte han i ledelsen med et par i ess. Da turn fulgte opp med en spar ti og river med spar syv, kunne Stephensen strekke armene i været for å ha doblet sjetonghaugen sin på ny.

Foreløpig er det nederlenderen Jorryt Van Hoof som sitter med nesten alle sjetongene på bordet. Felix ligger nå på en foreløpig sisteplass, men har virkelig satt seg i respekt hos sjetongleder Van Hoof og andreplass Jacobsen som har mye mer erfaring fra liveturneringer.

Slik er stillingen før det avgjøres i morgen:

Jorryt Van Hoof
89.625.000 sjetonger
Martin Jacobsen
64.750.000 sjetonger
Felix Stephensen
46.100.000 sjetonger

Dag 1 av finalen bød også på mange dueller mellom Norge-Sverige rundt filten på Rio Casino i Las Vegas.

En av duellene kunne betydd over og ut for Oslo-gutten, men et godt syn av Felix gjorde at han tok en god slump av sjetongene til Jacobsen. Nordmann traff nemlig to damer på turn og river, og med konge-dame på hånden, gjorde at Felix hadde tre lik. Etter en tre minutter lang tankepause valgte Jacobsen å kaste seg og Felix klatret opp til andreplass.

Med andre, det svinger fort i Las Vegas.

Bordet er nå redusert til de tre mann, etter den siste amerikaneren, Will Tonking, røk ut i en duell med svenske Jacobsen. Det betyr at Felix er sikret 25,9 millioner kroner og minst en tredjeplass i verdensmesterskapet. Tonking lå lenge på andreplass, men så sliten ut de siste timene og ikke vært så aktiv i spillet.

Vanligvis spilles det ned til to personer, men ryktet gikk først om at skulle spilles ned til tre spillere i dag, ettersom spillet tok tid. Etter Tonking nå røk ut, spilte man en stund til før man valgte å avslutte for dagen.

Dag 2 av finalen vil starte klokken 02.30 norsk tid, eller klokken 21.00 amerikansk tid (øst).

Den eneste rundt bordet som ikke lever av å spille poker er Billy Pappas. Det så lenge ut som Pappas kom til å bli nestemann ut, men i poker snur ting raskt og noen gode hender førte Pappas opp til en andreplass.

Men til slutt måtte amatøren gi tapt da han havnet "all inn" i en "heads up" mot Jacobsen. Det betyr at Pappas blir nummer fem i WSOP 2014 og drømmen til Stephensen lever i beste velgående.

Til Vimennpoker kunne Felix fortelle at nervene sto i høyspenn under en av de mange duellene med Jacobsen.

- Jeg er veldig sliten, men fornøyd med eget spill. Jeg trodde jeg var ute da jeg trengte esset. Da det kom var jeg sykt "happy". Nå må jeg få litt søvn, sier den historiske nordmannen til nettsiden.

I årets turneringen var det over 6600 deltakere og vinneren vil stikke av med hele 10 millioner dollar, eller over 66 millioner kroner. Stephensen, som er bosatt i London og lever av pokerspilling, fortalte Side3 før turneringen hvordan det var tilfeldigheter som sendte han til Las Vegas.

Ringside i Las Vegas har Stephensen rundt 100 nordmenn, deriblant mormor, far og mor, samt en håndfull kamerater og kjente ansikter fra det norske pokermiljøet.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));