Gå til sidens hovedinnhold

PokerStars avslutter tvist

Overtar Full Tilt Poker og betaler kunder 547 millioner dollar.

PokerStars kunngjorde tirsdag at selskapet har kommet til enighet med det amerikanske justisdepartementet i Southern District, New York. Som en del av avtalen vil PokerStars ta over Full Tilt Poker, og samtidig betale tilbake alle utestående beløp til Full Tilt Pokers kunder utenfor USA.

Som en del av avtalen vil PokerStars betale totalt 547 millioner dollar over en periode på tre år. Deler av beløpet som betales til den amerikanske stat vil gå til å betale tilbake Full Tilt Pokers tidligere kunder i USA, i en prosess administrert av det amerikanske justisdepartementet. PokerStars betalte tilbake sine kunder kort tid etter at selskapet stengte virksomheten i USA.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

184 millioner dollar
PokerStars vil også gjøre alle utestående beløp til kunder av Full Tilt Poker utenfor USA (totalt 184 millioner dollar) tilgjengelig gjennom en separat bankkonto. Kontoen vil være helt uten uttaksrestriksjoner i 90 dager fra dagen overtakelsen fant sted. PokerStars har hele tiden vært lisensiert og åpen for spillere utenfor USA.

I avtalen med det amerikanske justisdepartement opprettholder PokerStars at man ikke har gjort noe galt. Samtidig gir avtalen merkevarene PokerStars og Full Tilt Poker spesifikt tillatelse til å søke amerikanske spillmyndigheter om retten til å tilby nettpoker for ekte penger når stat eller myndigheter introduserer et rammeverk for regulering.

PokerStars planlegger å relansere Full Tilt Poker som en egen merkevare i de fleste markeder, men ikke før et nytt og uavhengig ledelsesapparat er på plass. Full Tilt Poker vil fortsatt styres fra Dublin, men tilsyn og regulering overføres til Isle of Man. Ytterligere detaljer om dette vil komme om kort tid.

- Vi er glade for å kunne legge dette bak oss, og samtidig sikre muligheten til å tilby nettpoker i USA når reguleringene tillater det, sier Mark Scheinberg, styreformann i PokerStars, i meldingen.

- Utfallet illustrerer vår globale lederposisjon innen nettpoker, og ikke minst vår forpliktelse til å jobbe med myndigheter og reguleringsenheter for å sikre de beste sikkerhetsstandardene for våre spillere, sier han, i meldingen.

Positivt for pokermiljøet
- Anskaffelsen av deler av Full Tilt Poker styrker PokerStars og er positivt for hele pokermiljøet. Full Tilt Poker-spillere som har ventet over 12 måneder kan endelig få tilbakebetalt pengene sine, og spillere utenfor USA kan se frem til å få tilgang til sine kontoer og muligheten til å spille på den relanserte siden. Her er de i trygge hender, støttet opp under av PokerStars’ integritet og beviste evne til å levere sikker nettpoker av høy kvalitet.

- Måten vi har drevet firmaet på siden det amerikanske justisdepartementet la frem sine krav har tydeliggjort vår rolle som en ansvarlig leverandør av nettpoker. At vi betalte tilbake våre tidligere kunder i USA så raskt som overhodet mulig, understreker viktigheten av vår forpliktelse til å ha adskilte bankkontoer for innskudd. Vi fortsetter å oppfordre jurisdiksjoner over hele verden til å introdusere fornuftig regulering for nettpoker, forteller Scheinberg i meldingen.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken