Gå til sidens hovedinnhold

- Pokker, så stilig

Svære sett, solnedganger i ørkenen og rollen som korsfareren Harald i «Arn» er noe av det stiligste Anders Baasmo Christiansen har vært med på.

(CANNES/SIDE2:) Mandag slo «Arn - The Knight Templar» eller tempelridderen på norsk, ned i Cannes på ekte Hollywood-vis. Nordens største filmproduksjon viste en såkalt promoreel med diverse klipp fra de to filmene som kommer over Jan Guillous bøker.

Baasmo Christiansen dukker ikke opp før i film to, men siden de ble spilt inn samtidig er hans jobb på filmen allerede gjort.

- Jeg må si at når vi kjørte fra hotellet og ut i ørkenen på morgenen med arabisk disco på full musikk og vinduene rullet ned, var det faen så stilig, sier Anders til Side2.

«Arn» er spilt inn både i Sverige, Skottland - og Marokko der Anders mest jobbet.

- Du merker at det er en større produksjon. Det var et engelsk team som kjørte produksjonen og en dag møtte jeg Ridley Scott i resepsjonen. Han var der for å gjøre forarbeid til en ny film, ler Anders. Stedet som huset «Arn» har tidligere huset Scotts «Kingdom of Heaven» og «Gladiator».

- En av utfordringene var å få frem den menneskelige historien, skape de små øyeblikkene i en actionfilm av en slik episk skala, sier Anders. Selv måtte han lære å ri og bruke sverd.

Det vil ta lang tid før vi får se Anders Baasmo Christiansen som Harald i «Arn» på kino siden filmene ikke er ferdige ennå, Men før det kan du se ham som Hamlet i Riksteatrets nye oppsetning.

Filmfestivalen i Cannes på nett.

Side2 er i Cannes:

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien