Gå til sidens hovedinnhold

Polanski vant delikat rettssak

På tross av sitt frynsete rykte og harde uttalelser fra motparten, fikk Roman Polanksi medhold i rettssaken mot Vanity Fair.

Magasinet Vanity Fair trykket i 2002 en stor artikkel om Roman Polanski og hans liv. Her ble det blant annet hevdet at filmskaperen sjekket opp en ung skjønnhet på vei til sin myrdete kones begravelse i 1969.

Polanski, som risikerer å bli tiltalt for sex med en 13 årig jente om han returnerer til USA, fant beskrivelsene injurierende og gikk til sak mot bladet i 2003. Først i sommer startet rettsaken, med Polanski til stede via videolink fra Paris.

Rett før helgen falt dommen, og Vanity Fair ble idømt å betale Polanski 50.000 pund.

- Uten ære

Vanity Fair har innrømmet at hendelsen ikke fant sted på vei til konens begravelse, men flere år etter. Under rettssaken har de likevel kommet med ganske tøffe beskrivelser av den anerkjente regissøren .

- En mann med ære hadde kommet hit i dag, en mann med æren i behold hadde returnert til California og tatt sin straff, en mann med ære hadde ikke oppført seg slik han gjorde i 1977 - selv ikke i «The Swinging Sixties», sa advokat Tom Shields i sin avslutningprosedyre.

Under rettssaken har flere kjente personer blitt inkalt som vitne, blant dem Mia Farrow som støttet sin gode venn under vitnemålet.

- Forferdelige år

Polanskis kone ble myrdet da hun var åtte måneder på vei, av tilhengere av den beryktede massemorderen Charles Manson.

I en kommentar forteller Polanski at han føler livet har stoppet opp de siste tre årene:

- Tre år, da jeg ikke har hatt annet valg enn å gjenoppleve den forferdelige hendelsen i august 1969. Mordet på min kone, mitt ufødte barn og mine venner, sier regissøren ifølge The Age.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken