(SIDE2): For få dager siden begynte det å dukke opp bilder av menn med lakkede negler i sosiale medier. Både på Twitter og Instagram.

Det er en australsk kampanje som står bak bildene som nå deles. Fra 1-15.oktober går «Polished Man» - en kampanje som skal rette fokus på vold mot barn.

Ifølge The Independent er det Elliot Costello som er mannen bak tiltaket. Han traff en åtte år gammel jente da han var i Kambodsja. Han spilte spill med jenta, og hun tegnet på hånden hans og fargela den ene neglen hans blå. Ifølge den britiske avisen fant Costello ut i ettertid at den unge jenta var blitt voldtatt gjentatte ganger på barnehjemmet hun tidligere bodde på.

På bakgrunn av dette ble kampanjen startet. Ifølge «Polished Man» heter det at historien om 8-åringen dessverre ikke er unik. En av fem barn verden rundt opplever vold. Og det er anslått at 150 millioner jenter og 73 millioner gutter har opplevd seksuell vold, heter det på hjemmesiden deres.

- Derfor bør menn lakke neglene

Videre skriver de at 90 prosent av seksuelle overgrep mot barn, begås av menn. De fleste overgrep skjer bak lukkede dører, og begås av personer de kjenner.

De ønsker at menn skal lakke neglene, for å vise seg fram som et eksempel og stoppe vold mot barn, i tillegg til å samle inn penger for å bekjempe vold.

- Å være Polished Man betyr å fremme positive mannlige rollemodeller, som støtter likestilling og barns rettigheter.