Gå til sidens hovedinnhold

Politiet jaget husokkupanter

Politiet tømte en gammel villa i Oslo for husokkupanter og begynte umiddelbart rivingen.

(iOslo.no) Den nedbrente villaen hvor husokkupantene har hatt tilholdssted i snart ti år ligger i St. Hallvards gate 27 i Oslo.

Klar med spaden
- Bakgrunnen for aksjonen i dag er at eier ønsker å få bygget revet. Rivningsarbeidere har så og si stått klare med spaden og ventet på å komme i gang. De startet umiddelbart etter at okkupantene var borte, forteller Alexander Dey, Seksjonsssjef hos Namsfogden i Oslo, til iOslo.no.

Ifølge en av okkupantene som iOslo.no har snakket med var den opprinnelige fristen for utkastelse satt til 1. mai, men først mandag klokken 11.00 troppet politiet opp og ba okkupantene fjerne seg fra villaen.

Etter at okkupantene ikke gikk frivillig kom det til sammen rundt ti politibiler til stedet. De kjørte nedover gaten og presset okkupantene vekk fra den såkalte «Brakkebygrenda».

Ampert
Det var en stund ampert, og det kom til litt håndgemeng da politiet jaget okkupantene nedover veien. Blant annet forsøkte politiet å pågripe en av personene, men han ble befridd av medokkupantene og kom seg unna.

Like før klokken 11.30 hadde politiet tømt huset og 30-40 husokkupanter ble jaget inn i Ryenparken like ved Dyvekes plass. Et politihelikopter sirklet også rundt mens aksjonen pågikk.

Mens politiet passet på startet rivingen av den gamle villaen etter at okkupantene var jaget vekk.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn