Gå til sidens hovedinnhold

Politiet lar trygdesvindlere slippe unna

Flere saker henlegges.

Vestfinnmark politidistrikt klarer ikke å håndtere alle trygdesvindelsakene i distriktet og henlegger derfor flere av dem. Nav mener dette er problematisk og ber statsadvokaten om å omgjøre henleggelsene.

Én av de henlagte sakene handler om at en person urettmessig skal ha fått rundt 1 million kroner fra Nav. Saken er alvorlig, ifølge politiet, men er bare én av flere som nå er blitt henlagt, melder NRK.

– Vi har såpass mange av denne typen saker at vi ikke har mulighet til å etterforske alt. En del av dette begynner å bli gammelt, og det er også grunnen til at vi har valgt å gjøre det vi har gjort, sier påtaleleder Morten Daae i Vestfinnmark politidistrikt.

Navs kontrollorgan Nav Kontroll mener det er problematisk at saker ikke blir ferdig etterforsket og har bedt statsadvokaten om å omgjøre henleggelsene.

– Dette har med tilliten til vårt velferdssystem å gjøre. Derfor synes vi det er bekymringsfullt at denne type saker henlegges, sier fungerende leder Dag Erik Lindquister i Nav Kontroll nord.

Statsadvokatene i Troms og Finnmark har foreløpig ikke vurdert klagen fra Nav.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken