Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: «Svarte menn kalles neger»

Politiet mener at det er greit å kalle svarte menn for «neger» i Norge. Det fikk Wurie Jalloh erfare da han sendte inn en klage om politirasisme.

Både Jalloh og vennen hans Sow Muhammed ble kastet på glattcelle etter å ha blitt lagt i bakken av politiet for tre uker siden. De to ble ilagt bøter på 8000 kroner for ordensforstyrrelser, men mener de er uskyldige og har klaget på saken. Under pågripelsen skal Jalloh angivelig ha blitt kalt «neger», noe han også leverte inn en klage på.

Da han leverte inn klagen, skal han ha fått til svar fra politiet at «neger» er hva man kaller svarte menn i Norge, skriver Dagsavisen.

Fungerende informasjonssjef i Oslo-politiet, Unni Grøndal, sier til avisen at «neger» ikke er et ord politiet skal bruke i sin direkte kontakte med publikum, men hun kan ikke kommentere den aktuelle saken. Ifølge politiinspektør Runa Bunæs i strategisk stab i Oslo politidistrikt brukes ordet «neger» i politiets registreringssystemer.

- I politiet er derfor neger et verdinøytralt ord, som brukes for å beskrive en person med mørk hudfarge, sier Bunæs til avisen.

Vitner forteller til avisen at politiets oppførsel under pågripelsen var sjokkerende, og at politiet ikke var interessert i å høre noen vitneforklaringer i forbindelse med pågripelsen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar