Asker og Bærum politidistrikt har sendt sin innstilling til Oslo statsadvokatembeter.

- Ja, vi har for så vidt blitt ferdige med etterforskningen av saken. Den ble formelt sendt over til statsadvokaten på mandag, sier påtaleansvarlig Janne Danielsen i Asker og Bærum politidistrikt til TV 2.

Politiadvokaten vil ikke kommentere innholdet i innstillingen, men ifølge TV 2s opplysninger ber påtalemyndigheten om at Cappelen og sju medhjelpere tiltales for oppbevaring eller distribusjon av 1,2 tonn hasj.

- Dette er ingen overraskelse. Det har ligget i kortene hele tiden at det vil bli tatt ut tiltale, sier Cappelens forsvarer, advokat Benedict de Vibe til NTB.

Cappelen er den antatte hovedmannen i en hasjliga i Bærum som politiet avslørte i fjor. Også den tidligere polititoppen Eirik Jensen er blitt trukket inn i saken. Han er siktet for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Jensen nekter straffskyld og ble løslatt fra varetekt i juni i fjor.

Les også:- Cappelen vasket penger for finanstopp
Les også:
Cappelen har innrømmet mer hasjsmugling
Les også:
Fant sms-er med kodespråk mellom Jensen og Cappelen

I avhør har Cappelen hevdet at Jensen bisto med opplysninger og hjelp som gjorde det mulig for ham å smugle inn store mengder hasj til landet, noe Jensen har nektet for.

(©NTB)