Gå til sidens hovedinnhold

Politiet vinket inn de som kjørte for sakte

Søndagskjørere

Sinkene på veien fikk sitt førerkort påskrevet.

Over 100 personer mistet lappen og om lag 1000 personer fikk bøter for fartsovertredelser i påsketrafikken i år.

Men det var ikke bare bilistene som kjørte for fort politiet fulgte med på.

Vinket inn sinkene

Ingenting kan irritere sjåfører mer enn sinker i trafikken, spesielt ikke på dager med mye trafikk. Og langs E39 vinket UP like godt inn bilene som lå under fartsgrensa mandag.

- Vi stoppet noen som var tydelig sinker i trafikken. Vi snakka til dem og minnet dem på at de må slippe andre biler forbi, sier Einar Vereide i UP til NRK.

Politiet advarer om at sinker i trafikken kan føre til unødvendige og farlige forbikjøringer. Ingen av personene som ble vinket inn for å kjøre for sakte fikk imidlertid bot, men beskjed om å følge med i speilet.

Uvær stenger mange veier i Sør-Norge

Det var generelt rolig på veiene i Norge mandag, den siste dagen i påsken. Uvær stenger samtidig mange veier i Sør-Norge tirsdag.

Fjellovergangen Hol-Aurland i Sogn og Fjordane og riksvei 7 over Hardangervidda er stengt på grunn av uvær tirsdag morgen. Samtidig er Vikafjellet stengt som følge av ras og rasfare.

På Hemsedalsfjellet er det kolonnekjøring, mens flere andre veier på øst- og vestlandet er stengt på grunn av uvær, går det fram av Statens vegvesens trafikkmeldinger.

Kjører du mellom Øst- og Vestlandet, har du valget mellom strekningene Årdal-Tyin, Filefjell eller Strynefjellet, skriver NRK. Vegvesenet opplyser imidlertid at Tyin-Årdal i Oppland kan bli stengt på kort varsel.

– Hol-Aurland vurderer en kolonnekjøring fra klokken 8, sier vaktoperatør Tom Hansen ved Vegtrafikksentralen i Bergen til kringkasteren.

Klokken 10 vil det også bli tatt en ny vurdering på gjenåpning av rasutsatte Vikafjellet.

Nå endres parkeringsbøtene

Bruker du ikke blinklys i rundkjøringen, kan det koste deg dyrt

- Mange bileiere har grunn til å føle seg lurt!

Lå for tett på bilen foran, fikk 5200 i bot

Kommentarer til denne saken