Gå til sidens hovedinnhold

Politiker kastes ut av landet etter asylbløff

Opplyste at han flyktet fra krig og elendighet.

Han kom til Norge med en historie om at han var en forfulgt flyktning. Nå kastes han ut av Norge, skriver Østlendingen.

I Norge ble han etter hvert en profilert politiker for Arbeiderpartiet i Hedmark. Nå har Utlendingsdirektoratet fattet vedtak om at 37-åringen skal ut av Norge, skriver VG Nett.

Taleb opplyste til myndighetene at han het Khalid Haji Ahmed, og forklarte at han og familien hadde flyktet fra krig og elendighet.

Konfrontert med politiets opplysninger har Hamar-politikeren senere innrømmet sitt rette navn, at han kommer fra den afrikanske staten Djibouti nord for Somalia, og at han er fire år eldre enn han hadde oppgitt.

Talebs forsvarer, advokat Eivor Øen, ønsker ikke å kommentere saken eller si noe om vedtaket fordi hun ikke har diskutert dette med Taleb selv ennå.

Den tidligere Ap-politikeren fra Hamar kom til Norge i 2002. Han utga seg for å være flyktning fra Somalia, men kommer egentlig fra Djibouti.

Han er dømt til fire måneders fengsel, hvor av to må sones.

På grunnlag av de falske forklaringene fikk også hans to yngre brødre og foreldrene til Taleb opphold i Norge.

I forkant av vedtaket fra UDI uttalte Taleb at han håpet å få en ny sjanse.

Advokat Jostein Løken representerer de øvrige familiemedlemmene til Taleb. Heller ikke han har ønsket å kommentere saken overfor VG.

- Jeg har ikke begått noen alvorlig kriminalitet i de årene jeg har bodd i Norge. Jeg har bidratt mye til det norske samfunnet etter at jeg kom hit, uttalte han til VG den gang.

Taleb var på Utøya 22. juli og mistet broren i terrorangrepet.

- Jeg håper UDI tar menneskelige hensyn. Hele familien er ødelagt etter Utøya. Hjemme står det et tomt rom, sa Taleb før vedtaket ble kjent.

Les flere saker fra Østlendingen!

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken