Nettavisen omtalte i mars i fjor Islam Nets eiendomskjøp i Groruddalen til over 63 millioner kroner.

Den omstridte konservative muslimske organisasjonen hadde samlet inn pengene for å opprette en moské og et «dawah-senter». på den 7500 kvadratmeter store tomten.. Selve driften gjøres gjennom stiftelsen «Iman aktivitetssenter».

Les også: Kraftige reaksjoner på Islam Nets siste kjøp: – Må stoppes

– Det er ment å være et aktivitetssenter med treningssenter, ungdomsklubb, Playstation og Xbox, biljard, bordtennis og studio som ungdom kan bruke til å produsere video og lyd, sa Islam Net-leder Fahad Qureshi til Nettavisen da.

– Nei, nei, nei

Politikere fra Rødt til Frp sa blankt nei, men nå kan Vårt Land fortelle at oppussingen av eksisterende areal er i full gang.

– Vi håper å kunne åpne senteret innen ett år. Samtidig har vi veldig lyst til å åpne til ramadan, så det kan hende vi får til en delåpning hvor vi kun åpner bønneområdet, sier Fahad Qureshi, leder i Islam Net til avisen.

Målet er klinkende klart, å bli «den største islamske institusjonen i Norge».

Ifølge en video fra Islam Net som nå er slettet, skal det tilrettelegges for rituell vask (wudu). En hall som tidligere har vært brukt til bryllup, skal bli moskeens forsamlingssal.

Det skal også være plass til dedikerte bønneområder for kvinner og for menn i tråd med muslimsk mosképraksis, i tillegg til konferansesal, kafé, ungdomssenter, lekeområde og undervisningsrom.

Politikerne som i fjor var nådeløse, er nå tause som mus, ifølge avisen.

– Ytterliggående organisasjon

Slik uttalte de seg til Nettavisen:

– Dette er en ytterliggående organisasjon. Vi kan ikke sitte stille og se på at de får utvide og etablere seg. Disse må bekjempes, sa Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim.

– Dette ser ikke bra ut. Vi liker det ikke og vil ikke ha dette i Oslo. Vi ser nå på hvilke tiltak vi som kommune kan gjøre for å stoppe dette, sa MDGs Arild Hermstad til Nettavisen.

Islam Net er optimistiske med tanke på fremtiden:

– Vi håper å kunne åpne senteret innen ett år. Samtidig har vi veldig lyst til å åpne til ramadan, så det kan hende vi får til en delåpning hvor vi kun åpner bønneområdet, sier Fahad Qureshi, leder i Islam Net til avisen.

Helt i det blå

– Skulle byråkratiske begrunnelser brukes for å gi avslag når lignende tiltak tidligere er gitt tillatelse, er det for meg et tegn på at andre årsaker ligger til grunn – at det er nettopp vi som søker, sier Qureshi.

Plan- og bygningsetaten uttaler til Vårt Land at det er «mange uavklarte forhold rundt eiendommen» og at det ikke er sikkert dette fører fram.