RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Aldri hørt om alko-rykter

Sist oppdatert:
Tidligere LO-leder Yngve Hågensens påstand om at Gro Harlem Brundtland spredte rykter om hans alkoholforbruk, vekker oppsikt i deler av Ap- og LO-familien. Flere sier de aldri har hørt om slike rykter.

Hågensen skriver i sin bok at ryktene kom fram under LO-kongressen i 1989 og at motivene kan ha vært å få ham til å trekke seg som LO-leder.

Kjenner seg ikke igjen
Tidligere nestleder i Ap og kommunalminister Gunnar Berge sier han ikke har hørt noe om alkoholrykter knyttet til Yngve Hågensen.

Tidligere statssekretær Arne Strand kjenner seg heller ikke igjen i Hågensens beskrivelser av den påståtte ryktespredningen:

- Det har jeg aldri hørt om. Det er helt nytt for meg, sier han til Aftenposten.

Torbjørn Berntsen sier til VG at han ikke har kjennskap til slike rykter, men bekrefter at det var mange som ikke ønsket Hågensen som LO-leder.

Bekrefter
Tidligere Ap-leder Reilulf Steen sier Hågensens beretning om ryktespredning er korrekt:

- Ryktene kunne knekt veldig mange. De var tøffe og hensynsløse. Blant annet skulle han ligge under for alkohol, noe som var grepet ut av lufta, sier Reiulf Steen til VG. Han vil ikke mene noe om hvem som sto bak ryktene.

To av Hågensens støttespillere i LO, Sidsel Bauck og Svein Fjæstad, bekrefter også at det foregikk ryktespredning ifølge VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere