*Nettavisen* Nyheter.

- Alle seigmenn er unike

Mennesker er som seigmenn, og Jens er en økonomisk femifnatt. Les gullsitatene fra Frps landsmøte.

14.05.07 09:51

Fremskrittspartiet er som kjent partiet «for folk flest». Nå blir Frp også partiet med den mest kreative språkbruken. I løpet av partiets landsmøte i helgen falt en rekke gullkorn.

LES OGSÅ: Alt om Frp-landsmøtet

- Alle seigmenn er unike, sa Kenneth Lien Steen fra Hedmark Frp i en diskusjon om partiets skolepolitikk.

- Det jeg mente er at alle er unike - akkurat som seigmenn. Noen er røde, noen er grønne, akkurat som mennesker har seigmenn ulikt innhold, forklarer Steen til Nettavisen.

Bolledeig trenger ikke tysk
Også i debatten om valgfritt fremmedspråk i grunnskolen, trakk Steen mat inn i en sammenligning.

- Hvis jeg er baker og skal lage bolledeig, så er det viktigere at bolledeigen smaker godt enn at den snakker tysk, sa Steen uten av levne tvil om hvor han står i debatten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gry E. Veiby/ Nettavisen

Steen avviser overfor Nettavisen at han la en bevisst strategi ved å sammenligne mennesker med mat.

- Det bare ble sånn, sier Steen til Nettavisen.

- Og så er jo mat godt, da.

- Jeg er en bygdetulling
Byrådssekretær i avdelingen for velferd og sosiale tjenester i Oslo kommune, Jøran Kallmyr, kalte Jens Stoltenberg en økonomisk femifnatt. Også tidligere byrådsleder i Oslo, Rune Gerhardsen, fikk gjennomgå da Kallmyr kritiserte regjeringens eldrepolitikk.

- Rune Gerhardsen; bestemora mi er mer klar i hodet enn du noen gang vil bli, sa han videre.

Hanne Maren Blåfjelldal, Frps ordførerkandidat i Sør-Aurdal i Valdres og politisk rådgiver på Stortinget, klaget over at det ikke var vinmonopol i nærheten av der hun bor, og at de dermed «må ha det moro med de råvarene vi har».

- Jeg er en bygdetulling, innrømmet Blåfjelldal.

- Erna er fresh
For et halvt år siden kom selvbiografien til Eli ut. I den ble Høyre-leder Erna Solberg beskrevet som en grå og kjedelig mus. Det var den gang da. Nå er Eli fornøyd med hvordan Erna ser ut.

- Hun er jo blitt fresh og fin og har fiksa seg. Hvis jeg har bidratt er det bra, sa Eli i et intervju med Nettavisen.

Frps nye eldregeneral, Carl I. Hagen (61) kalte regjeringstoppene for mobbere.

- Jens, Kristin og Åslaug; nå må dere stoppe mobbingen og stigmatiseringen av folk som jobber i private bedrifter, sa Hagen i et angrep på det han mener er den rødgrønne regjeringens brudd på valgfriheten.

Nazi- Kolberg
Gruppeleder i Nord-Trøndelag Endre Skjervø omtalte Arbeiderpartiets Martin Kolberg som Komiske Ali – iraks tidligere informasjonsminister som daglig hevdet at Irak var i ferd med å vinne krigen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Martin Kolberg er snart like troverdig som komiske Ali, hevdet Skjervø, som fulgte opp med å sammenligne partisekretæren med nazistenes propagandaminister Paul Joseph Goebbels. I innlegget ga han Kolberg mellomnavnet «Goebbels».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.