RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alle som jobber betaler 14.000 årlig for innvandrerne

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:

- Det aller mest skremmende er imidlertid at dagens innvandring er en villet politikk, sier Tybring-Gjedde.

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant, Christian Tybring-Gjedde, er bekymret over den norske innvandringspolitikken og kostnadene som holder på å eskalere med uforhindret kraft.

- Vi kan ikke over tid videreføre et velferdssystem der stadig flere mottar mer enn de bidrar med, sier Tybring-Gjedde til Nettavisen NA24.

- Segregeringen i Norge tiltar med rekordfart. Det kan ikke fortsette, fortsetter stortingsrepresentanten.

Trygdeordninger bidrar til passivitet

Han mener at for hvert år dagens innvandringspolitikk videreføres, så reduseres bærekraften i den offentlige velferden.

- Regjeringen gjør absolutt ingenting med dette. Ulike talspersoner for regjeringspartiene påstår sågar at dagens politikk er lønnsom, sier Tybring-Gjedde.

- Istedenfor å snakke om elefanten i rommet, så velger de øvrige partiene til å diskutere relativt marginale problemstillinger som det kun er nyanser av uenighet om. Vi er alle enige om at vi trenger å effektivisere offentlig sektor, vi trenger mer effektivitet for å få høyere produksjonsvekst, og vi ønsker alle å sikre en solid offentlig velferd.

Han viser til statistikk fra Statistisk sentralbyrå, som viser at mens 70 prosent av ikke-innvandrere er i arbeid, så er kun 31 prosent med somalisk bakgrunn i arbeid, 40 prosent med Eritreisk bakgrunn, 42 prosent med irakisk bakgrunn, 45 prosent med afghansk og 47 prosent med pakistansk bakgrunn.

- Disse tallene skyldes sikkert ulike forhold, men det er helt umulig å se bort i fra at det også ligger en økonomisk motivasjon i dette, og at ulike trygdeordninger bidrar til passivitet, sier Tybring-Gjedde.

Til tross for opp til 20 års botid i Norge, utgjør personer med bakgrunn fra disse landene den største utfordringen Norge har i forhold til sysselsetting. Dette problemet vil ikke minske de neste årene, ifølge stortingsrepresentanten.

- Både innvandringen og fødselsoverskuddet i gruppene med lavest sysselsetting var dobbelt så høy som for gruppene med høyest sysselsetting, sier Tybring-Gjedde.

Feig

Han mener at regjeringens Perspektivmelding, som skisserer hovedutfordringene til den norske økonomiske politikken, er perspektivløs og feig.

Les også: Har bare gjort vondt verre

- Den er feig for dette er utfordringer man kan velge å gjøre noe med, eller man kan velge å la utviklingen fortsette til våre oppsparte oljeinntekter ikke lenger klarer å bære den økonomiske utfordringen, sier Tybring-Gjedde.

- Kostnadene knyttet til dagens innvandringspolitikk innebærer at hver skattebetaler i snitt betaler 14.000 kroner hvert år over skatteseddelen. Altså 28.000 kroner for hver husstand hvor begge er i jobb, fortsetter han.

- Alle slike tall er utelatt fra Perspektivmeldingen. Istedenfor var debatten i stortingssalen tilbakeskuende, og en diskusjon om hvem som hadde gjort hva i fortiden. Jeg er overbevist om at finansministeren ser at dagens politikk ikke er bærekraftig, men at yrkesstolthet gjør det umulig for ham å innrømme noe slikt. Prestisjenederlaget blir for stort. Den negative utviklingen går imidlertid så raskt, at finansministeren ikke rekker å skyve utfordringen over til neste generasjon politikere.

Norge et annerledes land

Han mener utfordringen i norsk innvandringspolitikk er tempoet i endringene, og hva disse endringene innebærer kulturelt og økonomisk

- Norge har allerede blitt svært annerledes på kun et par tiår, og i østlige bydeler i Oslo utgjør i dag innvandrerne halvparten av befolkningen, sier Tybring-Gjedde.

- En slik endringstakt er ikke bærekraftig, verken kulturelt, religiøst eller økonomisk. Men, den fortsetter uansett med uforminsket styrke, sier Tybring-Gjedde.

- Det aller mest skremmende er imidlertid at dagens innvandring er en villet politikk. Regjeringen tviholder på en politikk som verken er kulturelt eller økonomisk bærekraftig. stadig flere ser at det er i ferd med å gå riktig galt, allikevel tviholder politikerne på sine illusjoner, sier Tybring-Gjedde.

Han er overbevist om at finansministeren ser at dagens politikk ikke er bærekraftig.

- Sigbjørn Johnsens yrkesstolthet gjør det umulig for ham å innrømme noe slikt. Prestisjenederlaget blir for stort, sier Tybring-Gjedde.

Uansvarlighet satt i system

Den negative utviklingen går imidlertid så raskt, at finansministeren ikke rekker å skyve utfordringen over til neste generasjon politikere, ifølge Frp-politikeren.

- Det aller mest skremmende, er imidlertid at dagens innvandring er en villet politikk. Regjeringen tviholder på en politikk som verken er kulturelt eller økonomisk bærekraftig, sier Tybring-Gjedde.

- Stadig flere ser at det er i ferd med å gå riktig galt, allikevel tviholder politikerne på sine illusjoner, fortsetter han.

- Det er uansvarlighet satt i system, avslutter Tybring-Gjedde.

LES MER HER:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere