RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Angrep mot grunnleggende menneskerettigheter

Foto: Lars Brock Nilsen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Utviklingsminister Heikki Holmås (Sv) fordømmer Frps nye innvandrerrapport.

- Frp går med denne rapporten inn og angriper alminnelige rettigheter som folk har. Hvis en norsk jente for eksempel gifter seg i Australia, så skal ikke ektefellen få lov til å bosette seg i Norge. Jeg mener dette er grove angrep på nordmenn og andre folk som bor i Norge sine rettigheter, og jeg synes det er stygt, sa Holmås på Politisk kvarter i morgentimene tordag.

Utviklingsministeren henviser til en ny intern rapport fra Fremskrittspartiet der strengere krav til familiegjenforening og statsborgerskap, regning for norskkurs og asylmottak i Afrika og Asia er noen av forslagene.

- Snu alle steiner
I rapporten argumenteres det for at Norge ikke har råd til dagens innvandring.

- Vi er opptatt av å snu alle steiner nettopp for å stramme inn det norske regelverket på en ordentlig måte, sier Siv Jensen, som understreker at partiet ikke har tatt stilling til forslagene ennå.

I tillegg til nevnte innstramminger foreslo Fremskrittspartiet onsdag at alle arbeidsinnvandrere i Norge skal få sin egen folketrygdkonto.

Blir vedkommende ufør eller sykemeldt vil det trekkes fra denne folketrygdkontoen som blir opprettet når de kommer til Norge. Ifølge forslaget må vedkommende det gjelder forlate landet dersom den allerede innbetalte folketrygdavgiften ikke dekker de nødvendige kostandene.

Advarer
Holmås advarer nå mot å slippe et så ekstremt parti inn i regjering.

- Barn med norsk far og utenlandsk mor får, med Frps forslag, ikke lenger arve fars statsborgerskap. Blir en utenlandsk arbeidstager skadet mens hun arbeider i Norge legger Frp opp til at hun kan bli kastet ut av landet hvis hun ikke har et eget privat oppspart fond som dekker sykehusregningen. Dette er hjerterått og svært alvorlig, sier Holmås.

Han reagerer også sterkt på at Frps rapport, som også inneholder angrep på flyktningskonvensjonen, blir presentert på samme dag som det mye omtalte giftangrepet i Syria, som foreløpig har kostet flere hundre mennesker livet.

- Frp sier et gigantisk nei til verden – et sånt parti må aldri komme i regjering.

Usikker på hva du skal stemme? Prøv Nettavisens Valgomat her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere