RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ap er mer opptatt av å ødelegge for Sylvi Listhaug


REAGERER: Frps innvandringspolitiske talsperson, Jon Helgheim, mener Arbeiderpartiet vingler i asylpolitikken, og advarer mot konsekvensene.
REAGERER: Frps innvandringspolitiske talsperson, Jon Helgheim, mener Arbeiderpartiet vingler i asylpolitikken, og advarer mot konsekvensene. Foto: Bibben (Frp)
Sist oppdatert:
Frps innvandringspolitiske talsperson reagerer sterkt etter flere nederlag i Stortinget.

Først tapte innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) kampen i saken om oktoberbarna i Stortinget. Og nå går hun på et nytt nederlag, siden Arbeiderpartiets forslag om å fjerne regjeringens instruksjonsmyndighet overfor Utlendingsnemnda (UNE), har flertall.

Dette får Fremskrittspartiet til å angripe Arbeiderpartiet.

- I 2015 kritiserte Ap oss for å være uforberedt. Instruksjonsmyndigheten er et tiltak for å være beredt når noe uforutsett skjer, dette støttet Ap den gang. Nå vil de plutselig at vi skal være uforberedt igjen, sier Frps innvandringspolitiske talsperson, Jon Helgheim, til Nettavisen.

Les også: - Arbeiderpartiet vil nekte regjeringen retten til å instruere Utlendingsnemda

NEDERLAG: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har møtt motstand i Stortinget i høst, etter å blant annet ha tapt saken om oktoberbarna.


- Spiller hasard med Norges fremtid

Instruksjonsmyndigheten ble hasteinnført under flyktningkrisen i 2015, og Arbeiderpartiet og Senterpartiet sikret den gang flertall for forslaget.

- Nylig fikk Ap vedtatt oppmykningsvedtak og midlertidig returstans i Stortinget, da måtte vi bruke instruksjonsmyndigheten for rask effektuering. Det er merkelig at Ap nå likevel vil fjerne denne, sier Helgheim.

Han mener Ap rett og slett opptrer uansvarlig

- Ap spiller hasard med Norges fremtid når de stadig vingler og sørger for oppmykninger i asylpolitikken. De er mer opptatt av å ødelegge for Sylvi Listhaug enn en ansvarlig innvandringspolitikk, sier Frp-politikeren.

Les også: Listhaug usikker på hvordan vedtaket om oktoberbarna skal følges opp

SYTER: Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson, Stein Erik Lauvås, mener Fremskrittspartiet syter når de kritiserer Ap etter flere nederlag i Stortinget.


Ap: - De syter og klager

Men Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson, Stein Erik Lauvås, slår tilbake mot kritikken.

- Helgheim og Frp bommer grovt i sin kritikk. Det er et faktum at regjeringen var uforberedt i 2015 og klarte ikke å håndtere situasjonen på en god måte, sier Lauvås til Nettavisen, og understreker:

- At Frp i regjering nå bruker tiden på å syte og klage over flertallsvedtak i Stortinget, viser bare at de er mer opptatt av å pleie eget parti enn noe annet.

Lauvås advarer samtidig mot Frps politikk.

- Frp sine stadige feilsignaler om asylpolitikken for å tekkes egne velgere er en farlig vei å gå, og de burde slutte med det. Frp og regjeringen burde konsentrere seg mer om å gjennomføre vedtatt politikk enn å drive med feiltolkninger av andre partiers og Stortingsflertallets vedtak, sier han.

Les også: Måling: «Oktoberbarna» har bred støtte blant nordmenn

- Nå får de gjennomføre

Ap-politikeren mener det er feil at de står for en kortsiktig politikk.

- Arbeiderpartiet står for en langsiktig linje i asylpolitikken, senest vedtatt på Arbeiderpartiets landsmøte våren 2017,  hvor det ble slått fast at Arbeiderpartiet står for en streng, rettferdig og human asyl og flyktningepolitikk, sier Lauvås, og legger til:

- Forøvrig registrerer jeg at Frp nå står bak og lever godt med å øke kvoteflyktninger til Norge for 2018 med det dobbelte av hva som opprinnelig ble foreslått, nå får de konsentrere seg om å få gjennomført de vedtakene de selv står bak og støtter, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere