*Nettavisen* Nyheter.

- Ap får dobbelt opp av skattepenger

- Ap får dobbelt opp av skattepenger, sier Fremskrittspartiets generalsekretær Geir Mo og angriper på ny LOs nære bånd til Arbeiderpartiet.

29.11.04 15:22

Generalsekretæren i Frp har sittet i Demokratifinansieringsutvalgets, som nå har sin innstilling klar. Her tar de blant annet til orde for skattefradrag for privatpersoner som vil bidra med pengestøtte til politiske partier.

LOs milliongaver
Mo sier seg fornøyd med utvalgets innstilling, men mener LOs millioner til Arbeiderpartiet representerer en stor utfordring.

- Problemet er at LO finansierer ett politisk parti med mellom 15 og 25 millioner kroner. Samtidig som de på område etter område dikterer politikken til det samme partiet, sier Mo ifølge en pressemelding.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Et paradoks
På vegne av Frp tar han til orde for at LO enten må slutte å gi gaver til Ap eller at LOs medlemmer må miste fradragsretten for fagforeningskontingenten.

- Det er et paradoks at fellesskapet gir indirekte statstøtte i mange millionersklassen til LO - fordi det er bra for fagforeninger - samtidig som LO sender de samme pengene videre til Arbeiderpartiet. Dette betyr at Ap får dobbelt opp av skattepenger - noe som igjen gjør at det blir en skjevfordeling mellom partiene, sier Mo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.