- Ap på sitt verste

Foto: (Foto: KrFs hjemmesider)

Ingebrigt S. Sørfonn (KrF) raser mot Aps alternative budsjettforslag, som han mener er et frontalangrep mot viktige verdisaker for KrF.

09.11.04 19:08

- Dette er en provokasjon overfor småbarnsforeldre, frivillige organisasjoner, friskolene og det abortforebyggende arbeidet. Det er Arbeiderpartiet på sitt verste, sier KrFs finanspolitiske talsmann Ingebrigt S. Sørfonn.

I en pressemelding tirsdag kveld ramser han opp fire punkter han synes er «svært problematiske» i Aps budsjettforslag.

Kontantstøtten
Ikke overraskende gjelder det ene punktet kontantstøtten, kimen til en seiglivet konflikt mellom de to partiene. Ap foreslår å avvikle hele kontantsøtteordningen fra 1. mars neste år.

- Undersøkelser viser at 70 prosent av de som er i aktuell alder ønsker å beholde kontantstøtteordningen. Evalueringen av ordningen viste også at den virket inntektsutjevnende, påpeker Sørfonn.

Her får KrF støtte fra regjeringspartner Høyre, som utroper seg til garantist for kontantstøtten.

- Å fjerne kontanstøtten er klart usosialt. Disse barna ville sannsynligvis ikke vært i barnehage selv om kontanstøtten skulle fjernes, men barnefamiliene vil få dårligere økonomi. Familiene vil over natten bli fratatt 3657 kroner i måneden, påpeker Sonja Irene Sjøli. Hun representerer Høyre og er leder av familie-, kultur- og administrasjonskomiteen på Stortinget.

- Åpner for klasseskille
Blant de andre forslagene KrF-politiker Sørfonn reagerer på, er kutt i 500 millioner til friskolene.

- Et resultat av Aps politikk kan være at skolene må øke foreldrebetalingen. Slik blir det bare barn av rike foreldre som har mulighet til å velge alternativt. Ap åpner for et klasseskille i norsk skole.

Frp-kritikk
Også finanskomiteens formann, Siv Jensen i Frp, slakter budsjettet Arbeiderpartiet la frem tirsdag.

- Aps alternative statsbudsjett er et svik mot alle de som har trodd at Ap har ønsket å bedre de økonomiske forholdene til folk med lave inntekter, sier Jensen.

Hun viser til at Ap unnlater å foreslå større skattelette til folk med lave og middels inntekter.

Mens Frp foreslår skattelettelser på godt over 8000 kroner for folk som tjener 130.000 kroner, vil Aps opplegg medføre at de samme menneskene kun får redusert sin skattebelastning med «noen skarve hundrelapper», heter det i en pressemelding fra Fremskrittspartiets finanspolitiker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag