RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Åpner for terroranslag

Sist oppdatert:
Luftfartsdirektør Per Arne Skogstads uttalelse om at det må være sikkerhetshull på Gardermoen er en ren invitasjon til terrorister, sier Frps Kenneth Svendsen.

- Hvis han ikke er villig til å gjøre retrett, så må det en utskifting til. Vi kan ikke leve med et tilsyn som mener dette, sier Svendsen til TV 2 Nettavisen.

Frps samferdselspolitiske talsmann er sjokkert over luftfartsdirektørens uttalelse om at det må være noen hull i sikkerheten. Skogstads reaksjon kom etter at TV 2 spaserte fritt inn i avgangshallen på Gardermoen, uten å bli sikkerhetssjekket.

- Jeg skvatt i stolen. Han gir et signal til terrorister og kriminelle om at Norge ikke tar sikkerheten på alvor, sier Svendsen.

Brev til Skogsholm
Svendsen sender i dag et brev til samferdselsminister Torild Skogsholm, der han ber om forsikringer om at hun som øverste ansvarlig ikke godtar hull i sikkerheten på hovedflyplassen.

– Etter TV 2s avsløringer og ikke minst etter luftfartsdirektørens uttalelser er det på sin plass at den øverst ansvarlige for luftfartssikkerheten presiserer hva hun mener er god nok sikkerhet på Gardermoen.

Luftfartsdirektørens uttalelse er langt på vei en oppsigelse, mener Frp-politikeren.

- Ja, det er på grensen til at han har bedt om avløsning, sier Svendsen.

Flygerne sjokkert
Avsløringene av hvordan TV 2 uhindret og uten noen sjekk kunne gå gjennom personalinngangen på Gardermoen skapte sjokkbølger blant flygerne.

Norsk Flygerforbund krevde straks at Avinor og Luftfartstilsynet tok affære.

Ledelsen ved Gardermoen besluttet å stenge personellinngangen forbi sikkerhetskontrollen i går kveld, men Frp krever altså en avklaring på om men finnes flere lsikkershull.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere