RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Barn fortrenger eldre i helsekøen

Sist oppdatert:
Nasjonalt råd for prioriteringer i helsevesenet skulle undersøke påstander om at syke barn ble nedprioritert i helsevesenet i forhold til voksne pasienter. Nå har de levert sin utredning - og kommet til motsatt konklusjon.

Nasjonalt råd for prioriteringer i helsevesenet undersøkte ventetidene for utredning og behandling av voksne og barn og kommet til at voksne ikke «sniker i køen».

- Vi har tvert i mot funnet klare indikasjoner på at barn automatisk, på grunn av sin alder, gis høyeste prioritet. Dette skjer til fortrengsel av andre med større behov, sier prioriteringsrådets leder, Idar Magne Holme, til Aftenposten.

I mars i år satte daværende helseminister Dagfinn Høybråten i gang en bred gjennomgang av praksis rundt behandlingen av syke barn etter medieoppslag om en lang kamp for å få en 11-åring med epilepsi utredet.

Nå blir helseminister Ansgar Gabrielsen i stedet rådet til å innskjerpe at prioriteringene skal være like ved de lokale helseforetakene.

- I enkelte helseforetak har det utviklet seg en uheldig kultur der barn med trivielle lidelser prioriteres foran eldre pasienter med alvorlige lidelser. Det er ingen tvil om at faglige vurderinger da viker for det rent emosjonelle, sier Holme ifølge Aftenposten.

Han presiserer at barn med alvorlige og livstruende lidelser fortsatt skal gis høyeste prioritet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere